=

Kultúra, Programok

A 12. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál

12. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál

12. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál

November 15-én Fliegauf Bence Csak a szél című filmje fogja felvezetni hivatalosan az egy nappal később kezdődő 12. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált, melyet a Laemmle NOHO7 filmszínházban fognak megrendezni a Bunyik Entertainment jóvoltából.

Most hétvégén került bejelentésre a hír, melyet Bunyik Béla, a Bunyik Entertainment elnöke és Kálmán László Los Angeles-i főkonzul tett közzé. A rendezvény november 22.-ig fog tartani, melyet több hírverő, felvezető esemény fog megelőzni, felvonultatni. 

Az újságírók természetesen – A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezete, a Golden Globe-ról szavazó Hollywood Foreign Press tagjai – hamarabb, már november 7-én, este hétkor megtekinthetik az idei Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölt, Ezüst Medve-díjas Csak a szél filmet a rendező jelenlétében.

A közönség a nulladik napon, november 15-én csodálhatja meg többek közt egy Oscar-díjas Szabó István Az ajtó című filmjével együtt.

Ezt megelőzve, november 14-én egy nemzetközi sajtótájékoztatóra kerül majd sor a főkonzulátuson, majd az est folyamán Bunyik Béla és Kálmán László fogadást ad a filmszakma jeles képviselőinek a főkonzuli rezidencia Bel Air Crest-i Klubházában.

NOHO 7

NOHO 7

A filmfesztiválon 12 játékfilm, dokumentum-és rövidfilm lesz látható.

A rendezvény fővédnöke a Los Angeles-i magyar főkonzulátus, együttműködő partnere pedig a Magyar FilmUnió.

Bővebb információért keresse a fesztivál hivatalos honlapját: http://www.hufestival.com/

Forrás: http://hvg.hu/

 

Lemák Ági

 

 

Címkék: , ,