=

Programok

Budai vár programok – étel, ital, zene, kultúra

Budai vár programok várják télen, nyáron az érdeklődőket. Külföldiek és belföldiek is szívesen látott vendégek a Budai vár programokon. 

A Budai vár Budapest egyik fő látványossága jellegzetessége. A várnegyed Budapest I. kerületében, a Várhegyen található. A városrész határa a várfal, ami teljesen körbeveszi.

Budai vár programok

 

A budai vár programok főként kulturális vagy gasztronómiai rendezvények, ahol különféle ételekkel ismerkedhetünk meg, de vannak italfesztiválok is. A Budai vár programok kulturális események, ahol például komolyzenei fesztiválokra számíthatunk.

 

 

Budai vár programok a közeljövőben, nyáron:

  • Május 4-és 8 között rendezik meg Budai vár programok keretén belül a Beethoven Budán címet viselő rendezvényt, ahol neves művészek előadásában hallhatók Beethoven művei. Mások mellett fellép Vukán György Kossuth-díjas zongoraművész, Balog József zongoraművész és az Orfeo Zenekar.
  • 2012-ben május 10 és 13 között kerül sor a Budai vár programok egyik leglátogatottabb rendezvényére, a Budapesti Pálinkafesztiválra. Idén a baracké lesz a központi szerep: „A rendezvényen több mint huszonöt kiállító, pálinkafőzde és kereskedő kínálja finomságát a Hunyadi és az Oroszlános udvarban.  A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a barack éve keretében készült ételspecialitások is, méghozzá a „Barackos” udvarban.”Budai vár programok
  • Budai vár programokon belül kerül megrendezésre a Mesterségek Ünnepe augusztus 17 és 20 között, ahol, ahogyan az a nevéből is egyértelmű különféle népi mesterségek, kézművesség kerül terítékre. Számos népművészeti szervezet lesz megtalálható a rendezvényen.
  • Augusztus utolsó hétvégén a Budai vár programok megrendezi a Budavári Sörfesztivált. Három helyszínen, az Oroszlános udvaron, a Hunyadi udvaron és a Savoyai teraszon várnak minket a sörfőzdék csaposai, hogy minden ízében kiélvezzük a nyár utolsó hétvégéjét, és a sör megunhatatlan zamatát.
  • Budai vár programok nyárzáró eseménye a Budavári Borfesztivál, ahol a különleges vendég a rozé bor lesz: „2 helyszín, 3 nap, és több száz rozé bor várja Önt – jöjjön el, kóstoljon minél több rozét és tudja meg Ön is, hogy mitől lett ilyen híres a magyar rozé az elmúlt években!”

Címkék: , , , , , ,