=

Kultúra

A hangszerkészítés múltja és jelene

hangszer webáruház

Általánosságban véve minden olyan eszközt, mely alkalmas hang előállítására, hangszernek nevezünk. Nem véletlen, hogy már egészen az őskorban is léteztek hangszerek, hiszen a legegyszerűbb tárgyakkal is képesek voltak különböző hangokat produkálni. Igaz, az ősi hangszerek jóval fejletlenebbek és eltérőbbek voltak, mint a mai hangszer webáruházak kínálata, azonban a zenének fontos szerepe volt számtalan kultúrában!

A kor fejlődésével megjelentek azok az eszközök, melyeket kifejezetten zene létrehozására állítottak elő, s szép lassan kifejlődött a hangszerkészítés művészete. Megjelentek az első mesterek, és a világ különböző tájain más és más hangszerek váltak népszerűvé. A mai hangszer webáruházak kínálatában megtalálható gitár elődjének számító lant például a keleti népek közkedvelt hangszere volt. A teorbált lant, mely szintén pengetős hangszer volt, a barokk korban hódított. Míg a hárfát főként a Dél-Európai vidékeken alkalmazták.

Minden mesterembernek megvolt a maga stílusa, így egy-egy hangszerről könnyű volt felismerni készítőjét. Bár a formai kialakításuk megegyezett, voltak olyan „rejtett” elemek, melyek megkülönböztették őket. Egyedi hangszert a modern webáruházak kínálatában is találhatunk, bár napjainkra ez a mesterség közel sem olyan keresett szakma, mint annak idején volt. Ma már az emberi tudást könnyűszerrel helyettesítik gépekkel, így tömegcikkeket állíthatnak elő. Az igazi zenészek azonban rajonganak a kézzel készített példányokért, és ha tehetik, ilyet használnak. Vannak, akiknek egy-egy ilyen darab kabalaként funkcionál!

Ha Önnek is minőségi és egyedi hangszerre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el webáruházunkba, a www.duohangszerbolt.hu -ra, és tekintse meg ajánlatainkat! Egyedi termékekkel és különleges ajánlatokkal várjuk! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon a +36/30/370-6261-es vagy +36/30/9453-613-as számon, akár e-mailben a duohangszerbolt@gmail.com címen.