=

Otthon-Lakberendezés

A harmonikaajtók előnyeiről

A harmonikaajtó ideális megoldás olyan helyekre, ahol a helyviszonyok miatt  magába záródó ajtót szükséges alkalmazni. A hagyományosan nyitható ajtó értelemszerűen több helyet igényel, ezzel szemben a harmonikaajtó esetében nincs szükség kihasználatlan ’holttérre’ a nyitáshoz, csukódáshoz! A termék tökéletes megoldás olyan helyiségek elválasztására is, amelyek ritkán vannak lezárva, vagy csak egy adott időtartamra.

A harmonikaajtók egyik legnagyobb előnye például a tolóajtókkal szemben, hogy beszerelésükhöz nincs szükség bontásra, nagyobb munkálatokra, beépítésük nem jár porral, egyéb törmelékkel. A helytakarékosságnak köszönhetően optikailag növelhetjük a teret, szellősebbnek, átjárhatóbbnak tűnik otthonunk. Alkalmazásukkal többé nem kell bosszankodnunk sem, mert az így felszabadult helyeket saját igényeinkhez igazíthatjuk.

Ha harmonikaajtót szeretnénk vásárolni, tanácsos pár szempontot figyelembe venni a termék megtekintésekor. Ügyeljünk a panelek vastagságára és az egymás közötti rögzítésre! A paneleknek legalább 6 mm-es vastagsággal kell rendelkezniük, de a legjobb, ha 8-10 mm között van, ugyanis ez a méret garantálja a termék stabilitását és merevségét. A rögzítés kétféle lehet, rugalmas vagy merev, utóbbi a drágább termékekre jellemző, a rugalmas rögzítés esetében egy gumi végigfut a panel teljes hosszában, amely összekapcsolja a két panelt.

A gyanúsan olcsó harmonikaajtók általában már látványra sem túl vonzóak, használat közben pedig meg is mutatkozik a gondatlan tervezés, kivitelezés. Ne csak az ajtó működésével legyünk elégedettek, mindenképp olyan terméket válasszunk, ami igényes kialakítású, és nem üt el nagyon otthonunk stílusától! Napjainkban a harmonikaajtók különböző színekben állnak rendelkezésünkre, így biztos mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő terméket!

Ha harmonikaajtóra lenne szüksége, vásárlás előtt mindenképp tájékozódjon az árakról, és igyekezzen reális áron megvenni a terméket! Ha a minőségre szavaz, de a dekorativitásban sem kötne kompromisszumot, a Fény-Őr Kft. kínálatában meglelheti a strapabíró harmonikaajtókat! További információkért keresse fel honlapunkat a www.redonydiszkont.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-366-6151-es számon vagy írjon e-mailt az info@redonydiszkont.hu címre!