=

Otthon-Lakberendezés

A konténeres kertészkedés előnyeiről bővebben

Ha a növényeket szeretnénk magunk körül tudni, de még kisebb alapterületű előkerttel sem rendelkezünk, akkor kiváló megoldást nyújt számunkra a konténeres kertészkedés, aminek segítségével virágokat, növényeket nevelhetünk az ablakban, vagy erkélyünkön.

Konténeres kertészkedés során egy, vagy több edényt beültetünk egy nagyobb tartályba, vagy ültetésre alkalmas eszközbe, közben odafigyelünk arra, hogy színben és formában harmonizáló növényeket csoportosítsunk össze, amik lehetnek évelők, örökzöldek, de akár konyhakerti növények is! A legfontosabb, hogy a végeredmény dekoratív és látványos legyen! A konténeres kertészkedés nem csak a dézsás növényekről és a balkonon található muskátlikról, petúniákról szól! A módszer a természet adottságainak összehangolásáról szól, a növény minden egyes részét figyelembe kell vegyük ahhoz, hogy igazából megvalósíthassuk ezt a típusú kertészkedést. Akkor a legszebb a kompozíció, ha a virágokat és a nagyobb leveleket előtérbe helyezzük!

A konténeres kertészkedéshez különböző kialakítású, edényszerű eszközök alkalmasak, például a talicskák, tejeskannák, fonott kosarak, ódivatú vödrök és nem utolsó sorban az öntöttvas fazekak, de persze a klasszikus cserép kaspók is. A konténernek kinevezett edényünket első lépésként alaposan sikáljuk ki, és ha nincsenek lukak az alján, gondoskodjunk azok kifúrásáról, ezután töltsük meg jó minőségű földdel a tartályt, és a fantáziánkhoz igazítva alakítsuk ki!

Különböző stílusú kompozíciókat hozhatunk létre a konténeres kertészkedés alkalmazásával, például mediterrán – vagy ázsiai összeállítást. Utóbbi kialakításához természetes, vagy természetesnek látszó anyagokat használjunk fel! Nélkülözhetetlen ebből az összetételből a bambusz, fa, kő alkalmazása. A mediterrán stílust pedig terrakotta edények felhasználásával tudjuk létrehozni, és ne feledkezzünk meg a hatás fokozásának érdekében a borostyánról!

Ha kedvet kapott a konténeres kertészkedéshez, az alapanyagokat szerezze be webáruházunkból, amelyet a www.bbgarden.eu címen megtekinthet! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-950-4358-as számon, vagy írjon e-mailt a bbgarden14@gmail.com címre!