=

Gasztronómia

A mandulaliszt sokrétű felhasználhatóságáról

A mandula kedvező hatásairól már megannyit olvashattunk. A megfelelő körülmények között a nyers mandula kiválóan tárolható, ám a rossz feldolgozás vagy tárolás következtében a legfontosabb összetevőjéből veszíthet, az olajtartalmából! Ez a kis csodaszer igen gazdag tápanyagforrás! Tartalmaz különböző aminosavakat, telített- és telítetlen zsírsavakat, illetve növényi rostot, de emellett remek B1-, B2-, B6- és E-vitamin forrás is. Azonban, amiért a legtöbben kedvelik és fogyasztják, az a vas és magnézium tartalma!

Napjainkban egyre többen követik a gluténmentes táplálkozást, melynek alapja, hogy a legtöbb gabonafélét kerülni kell. Ez nagymértékben megnehezíti a változatos táplálkozást, azonban a modern alapanyagoknak hála létezik reform megfelelője! A mandulaliszt tökéletesen helyettesíti a búzából, vagy más gabonából készült verziókat, és segítségével elkerülhetőek a különböző gluténérzékenységből származó mellékhatások!

A mandulaliszt előnye, hogy szinte bármilyen modern diétába beilleszthető, illetve a paleo étrend egyik alappillére. Alacsony szénhidráttartalma miatt pedig a legideálisabb magliszt a különböző ételek és sütemények elkészítéséhez! Kiszerelését tekintve előfordul negyed- és fél kilós verzióban. Azért nem található nagyobb kiszerelésben, mert viszonylag kevés szükséges belőle, ám korlátozott a felhasználási ideje!

A mandulaliszt tökéletesen megfelel édes- vagy sós sütemények készítéséhez, különböző ételek sűrítéséhez, vagy akár krémek elkészítéséhez! Sokrétűen felhasználható, ezért egyetlen reformkonyhából sem hiányozhat, gluténérzékenyek és diétázók számára pedig kifejezetten javallott! Honlapunkon, a www.dietas-termekek-webshop.hu-n számtalan paleo termék közül válogathat, köztük a zsír- és glutén-mentesített mandulalisztek közül is! Kérdés esetén vegye fel a kapcsolatot szakértő munkatársainkkal, telefonon a +36 70 / 632 1540-es számon, illetve e-mailben az info@dietas-termekek-webshop.hu címen. Éljen egészségesen, és próbálja ki minőségi termékeinket kedvező feltételek mellett!