=

Otthon-Lakberendezés

A modern fürdőszobák felszereltsége

A mai fürdőszobák többsége alapvetően a minimalizmus jegyében készül, ám újragondolt stílusban, hiszen bizonyos szegletekben a túldíszített elemek is szerepet kapnak a kialakításokban. Míg hajdanán a fürdőszobabútorok kapcsán a különböző szekrények és ruhatárolók jutottak eszünkbe, addig mára kiszélesedett ez a fogalom. Ahhoz azonban, hogy megértsük ezt a folyamatot, vissza kell nyúlnunk a barokk korba, amikor a nemesek és uralkodók fürdőszobáit még giccs borította be.

A legfőbb különbség a két kor között, hogy míg hajdanán a funkcionalitást háttérbe szorította a fényűzés, addig napjainkban ez megfordult. Tehát, ha látszólag oda nem illő bútordarabokat is találunk egy fürdőszobában, az valójában valamilyen releváns szerepet tölt be. Vegyük sorra tehát, a mai fürdőszobák felszereltségét és azok szerepét:

  • Szaniterek – Elég széles fogalomkör, melybe beletartozik a mosdó, a WC és a bidé. Ez utóbbi hazánkban viszonylag újnak számít, ám fontos szerepet tölt be a higiéniában és az egészségmegőrzésben. Mindegyik szegmensre a letisztultság, egyszerű formavezetés, természetes megjelenés jellemző.
  • Kiegészítők – Idesorolhatóak a csaptelepek, akasztók, fogasok és tároló egységek. A legtöbb esetben nincsenek túlzsúfolva, a szükséges mennyiségben jelennek meg, a fürdőszoba kialakításához igazodó stílusban.
  • Kád és zuhanykabin – Egyre népszerűbb megoldás, hogy mind a két kialakítás megjelenik a fürdőszobában, de a hely adottságaitól függően általában egyik vagy másik kerül beépítésre.
  • Fürdőszobabútorok – A klasszikus kialakítások mellett, mint a tükrös pipereszekrény, a ruha- vagy törölközőtároló és a szennyestartó, megjelennek a különböző ülőalkalmatosságok, mint a székek, fotelek, puffok, bizonyos esetekben akár kanapék is.

Mindezek mellett egyéni ízlésünk alapján egészíthetjük ki fürdőszobánk kialakítását. Azonban fontos a fürdőszoba felszereltségéhez szükséges kellékek minősége is! Cégünk minőségi termékeket kínál mindazok számára, akik színvonalas és megbízható gyártmányokat keresnek! Látogasson el honlapunkra, a www.axosaniter.hu weboldalunkra, és tekintse meg kínálatunkat! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a 06-1/555-14-90-es számon, akár e-mailben, az axo@axosaniter.hu címen!