=

Otthon-Lakberendezés

A műanyag nyílászárók ápolása

Az ajtók és ablakok korszerűsítésének eredménye a műanyag nyílászárók elterjedéséhez vezetett. Ezek igen praktikus darabok, akár az otthonunk díszévé is válhatnak.

Mindegy, hogy fa hatású, vagy fehér színű műanyag nyílászáróval van ellátva a ház, szerencsére ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek. Amellett, hogy a védőrétegnek köszönhetően magas a kopásállósága és az UV sugárzás ellen is véd, nagyon könnyen és gyorsan tisztítható a felülete.

Az üveget célszerű először langyos vizes, nedves ronggyal áttörölni, és csak azután lemosni ablaktisztító folyadékkal. Ügyeljünk a tömítésre/ illesztésre, hogy semmiképp se tegyünk kárt benne. Ha pedig valami sérülést észlelünk, azonnal tömítsük be, vagy hívjunk szakembert! 

Az egyik legfontosabb dolog, amit gyakran elfelejtenek az emberek, hogy a vasalatot (mozgó alkatrészeket) olajozni kell. Ha az ablak beragad, vagy az ajtó már nem úgy nyílik, mint fénykorában, legtöbbször az elmulasztott olajozás áll a háttérben. Az akadálymentes működés érdekében, ha arra indokot szolgáltat műanyag nyílászárónk, ne felejtsük el megolajozni!

A védőréteggel bevont nyílászárók műanyag keretének legnagyobb ellensége a dörzsölés, az érdes szivacsfelületek. A védőréteg lekophat, vagy megsérülhet, ami a keret minőségének romlásához vezethet. Éppen ezért célszerű szálmentes, puha rongyot alkalmazni a tisztításhoz. Úgy, ahogyan az üvegeknél, itt is tökéletes a langyos vízben oldott tisztítószer használata. Óvakodjunk a maró hatású tisztítószerektől, mert ezek kárt okozhatnak a keretben!

A házilag való javítást kerüljük el, ha valami nem működik megfelelően, inkább hívjuk a szakember segítségét!

Ha már mindent tudunk a műanyag nyílászárók tisztántartásáról, ideje lecserélni az elavult ablakokat, ajtókat! Hosszú évek tapasztalatával és szakértelemmel biztosan tudunk találni Önnek olyan nyílászárót, amilyet megálmodott! Keresse fel honlapunkat a www.baliner.hu címen, és tekintse meg kínálatunkat! Ha bármi kérdése van, állunk rendelkezésére e-mail formájában: info@baliner.hu, vagy telefonon keresztül a 06 70 433 6348-as, vagy 06 70 433 6349-es számon!