=

Divat-Trend

A műkörmökről szakszerűen

A mai világban már megannyi lehetőséget találhatunk arra, hogy külsőnknek egyedi megjelenést adjunk. A különleges hajszínek és hajformák, a piercingek, tetoválások, ruházatok valahol mind azt a célt szolgálják, hogy belső énünket, stílusunkat megmutassuk a világnak. A nőknél még több lehetőség adott az előzőek mellett, arra hogy megjelenésük még feltűnőbb legyen. A szép és kirívó sminkek mellett, akár műkörmök használatával is extrémebbé, vagy épp kifinomultabbá tehetik kinézetüket.

A műkörmöknek manapság nagyon sok változata létezik a legkülönfélébb méretekben. Maga a körömápolás időszámításunk előtt is létezett, de ekkor még csak a gazdagabbak kiváltásága volt, ezzel is mutatva társadalmi hovatartozásuk. Ezzel együtt a műköröm is a régi ókori időkre nyúlik vissza, mikor még különféle anyagokkal, például csontokkal hosszabbították meg a körmöket. Egyiptomban a fáraók és a nemesek hosszú aranykörmöket használtak, hogy isteneikhez hasonlítsák magukat. Bár a műköröm története ilyen régre visszanyúlik, az első igazi műköröm csak 1934-ben jelent meg, melyet egy amerikai fogorvos fejlesztett ki körömrágási szokása miatt, ezzel elősegítve, hogy a körömrágóknak is szép körmeik lehessenek. Azóta a műköröm divat már rengeteg változáson ment át, a műkörömépítés technikája folyamatosan változik. A műkörmökkel kapcsolatban rengeteg tévhit található, melyek a funkciójukat vagy az eredeti köröm épségét érintik leginkább. Ilyenek például, hogy a műköröm meggátolja a körmöt a „légzésben”, ezzel ellentétben viszont a körömnek erre nincs szüksége, hiszen csak egy szaruréteg. Továbbá sokan azt mondják, hogy a műköröm meggátol bizonyos tevékenységekben, ami szintén téves, hiszen ez a probléma általában csak akkor jelentkezik, ha az alany gyorsan váltja eredeti rövid körmeit extrémebb hosszúságú műkörmökre, így nem szokik hozzá a hosszabb körmökkel történő munkavégzéshez. Műköröm esetében sokan azt hiszik bárki, aki jártas ezen a téren megfelelően felrakja a körmöket, ez viszont téves.

Ha a megfelelő műköröm alapanyagokat keresi, forduljon hozzánk, hogy tökéletes műkörme legyen ügyfeleinek a későbbiekben! Rendeljen műkörömhöz szükséges termékeket műköröm webáruházunkból a www.mukoromplaza.hu címről! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30/360-6429 telefonszámon vagy a info@mukoromplaza.com e-mailcímen!