=

Divat-Trend

A műköröm története

Napjainkban a hölgyek körében népszerű kiegészítővé nőtte ki magát a műköröm, amit különböző színes körömlakkok, csillogó strasszok segítségével egyéniségünkhöz tudjuk alakítani. Érdekes, hogy hiába a mindennapok részévé vált, sokan nem is tudják honnan is indult a története, feltalálása. Most itt a lehetőség, hogy újabb információkkal gazdagodjunk a műkörmök világáról!

A mostanában használt műköröm története, egy körmét rágó fogorvossal kezdődött. Ez az információ már csak azért is érdekes, mert sokan arra szoktak hivatkozni, műkörömkészíttetéssel kapcsolatban, hogy ettől a rossz szokástól csak így tudnak megszabadulni. A fogorvos a saját körmeinek pótlására helyezett rá a körömszélekre a fogászatban használt alapanyagot, mindezt ragasztás alkalmazása nélkül, de ez nem volt tartós megoldás a problémára. Továbbra is kereste a megoldást, hogy a letört körmöket hogyan tudná pótolni, mindezt úgy, hogy az anyagok a körmén mutassanak is valahogy, ezért 1934-ben ‘NuNails’ néven forgalomba került az úgynevezett tip, a műanyag fogpótlás alapanyagából, ez a verzió már ragasztható volt. A műkörmök igazán az 50-es években terjedtek el a filmiparnak köszönhetően, ahol a tökéletességre törekvés volt a legfőbb cél. A színésznők körmei nem voltak túl esztétikusak, ezért ezt a problémát műkörmök alkalmazásával próbálták megoldani, vendégkörömmel a forgatások idejére, ez a megoldás sem bizonyult hosszútávúnak, ezért a körömtechnikusok segédszövetes ragasztótechnikával igyekeztek segíteni a rögzítési hibán. A fogorvosok technikájából sokat ihletett meríthetett a műkörmös szakma, az alapanyagok alkalmazását is nekik köszönhetik. A fogpótlások anyagára építve létrehozták az első acryl, más néven porcelán műkörmöket. A műköröm építés technikája a kor előrehaladtával folyamatosan változik, a formák és díszítések milyensége az aktuális trendtől függnek, ugyanis a divat mindig egy-egy színt, vagy formát részesít előnyben, így mindig ezekhez az aktuális igényekhez kell igazítani a műkörömkészítést.

A minőségi műkörmökhöz megbízható alapanyagok szükségesek, amiket a Creative Nails & Beauty Box -ban beszerezhet! Keresse fel honlapunkat a www.creativenailsbeautybox.hu címen, és merüljön el a műköröm világában! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-619-4198-as számon, vagy írjon e-mailt az info@creativenailsbeautybox.hu címre!