=

Életmód

A női tetoválások története

Köztudomású, hogy a tetoválások története több ezer évre nyúlik vissza, kevésbé ismert azonban, hogy ebben a női nemnek is nagy szerepe volt. Ma már teljesen természetes, ha egy tetováló szalonnak éppen annyi női, mint férfi vendége van, de ezt sok éves küzdelem előzte meg a tetoválás területén is.

Az egyik első társadalom, amelyben megjelent a női tetoválás az indiánok kultúrája volt, ahol teljesen természetes volt a női test díszítése ilyen formában is. Ez Nyugat-Európában ekkor még elképzelhetetlen volt, így amikor az árva, indiánok között nevelkedett Olivia Oatman tetoválással tért vissza a közösségbe, hamar szenzáció lett belőle és gyakorlatilag hírességként kezelték.

Ezt követően a középosztálybeli nőknek még sokáig takarniuk kellett tetoválásukat, ha továbbra is a közösséghez szerettek volna tartozni, hiszen ha esetleg felfedték, az olyan stigmát jelentett, amit csak igen kevesen fogadtak el. A lassú változás az 1920-as években indult el, ekkor egyre több nőn jelentek meg tetoválások, az igazi robbanásig azonban néhány évtizedet még várni kellett.

Ez a robbanás az 1950-es években, a Pin-up lányok megjelenésével történt meg, amikor a női emancipáció előrehaladásával és a pezsgő kulturális élettel a női tetoválások is kikerültek az „illetlen” kategória alól és egyre elterjedtebbé váltak. A hippi korszak természetesen csak gyorsított ezen a folyamaton, hiszen ennek alapelve a kölcsönös elfogadás, a különbözőségek elismerése volt.

A mai időszakban pedig a tetoválások készítése már természetes, így szerepük is átalakult, hiszen manapság már inkább stílusunk egyedi kiegészítőjeként gondolunk rájuk. A minták tekintetében is csak a képzeletünk szabhat határt, így mindenki a személyiségéhez tudja alakítani, hogy mi díszítse a bőrét.

Ha te is gondolkozol az első, esetleg a sokadik tetoválásodon, bízd magad a legjobbakra, és keresd fel a www.tattoosilver.hu oldalt, illetve keress bennünket a +36-20/497-51-71 számon vagy a tattoosilver@gmail.com e-mail címen!

Címkék: , ,