=

Divat-Trend

A szájkörnyéki piercingek kezelése

Ma már szinte ugyanolyan hétköznapinak számít egy szájkörnyéki piercing mint egy fülbevaló, ám annak kezelése sokkal nagyobb körültekintés igényel. Attól függően, hogy pontosan milyen jellegű szájkörnyéki piercinget szúratunk meghatározott dolgokra kell ügyelnünk nehogy elfertőződjön. A szájkörnyéki piercingeknél a gyorsabb gyógyulást is elősegíthetjük ha megfelelően ápoljuk és kezeljük őket. Arra azonban ügyelnünk kell, hogy csak is szakértő ember végezze a behelyezést modern és steril munkakörülmények között.

 

Az ősi piercingeknek is már díszítő funkciójuk volt és kifejezte az egyének rangját vagy szerepét is a törzsben. A piercing régebben csupán amerikai indiánoknál, valamint az afrikai, ázsiai és ausztrál fekete és más sötét bőrű népeknél voltak őshonosak. Az első szájkörnyéki piercingeket a történelmi könyvek szerint az etiópiai nőknek köszönhetjük akik alsó ajkát kislánykorukban átlyukasztották és kis gallyat fűztek át rajta.

 

A piercing készíttetéssel nagy felelősség is jár!

 

Nem csak a szájkörnyéki piercingeknél, hanem más testékszerek behelyezésénél is fontos, hogy gondoskodjunk annak tisztán tartásáról és elősegítsük gyógyulását. A szájkörnyéki piercingek átlagos gyógyulási ideje ugyanis akár 3-5 hét is lehet. Legyen szó nyelv piercingről vagy ajak piercingről, azok kezelésére hasonló ajánlások érvényesek.

 

A piercinget ne forgassuk, ne mozgassuk és ne is vegyük ki. Alkohollal nem érintkezhetnek, két hétig pedig tejterméket sem fogyaszthatunk, ráadásul a dohányzás sem ajánlott ez idő alatt. A teljes gyógyulásig kívülről kezeljük Medisept géllel vagy Tetran krémmel, valamint öblögessünk Phlogosol oldattal. Napi 10-15 perces kamilla teás borogatás pedig segíti a gyógyulást. A gyógyulás alatt ne áztassuk és ne is ragasszuk le a piercinget. Gyógyulás után pedig ha begyulladna, kezdjük újra ezeket a kezeléseket.

 

Kiváló szájkörnyéki piercinget készíttethetünk Szegeden a Suncity Tatto szalonban. Munkájuk minőségéről a http://tattooszeged.hu weboldalon is megbizonyosodatunk. Időpont foglalás, tájékoztatás vagy bővebb felvilágosítás miatt pedig hívjuk a +36-30/858-64-66-os telefonszámot vagy írjunk a tattooszeged@gmail.com e-mail címre.