=

Anyaság

A számítógépes játékok később sok problémát okozhatnak

Y generáció, Z generáció – a következő generáció már más, mint az előző volt. Régen, amikor még nem volt számítógép, kint játszottunk a szabadban, lementünk a játszótérre, találkoztunk a barátainkkal. Ma a gyerekek és a fiatalok a szabadidejüket azzal töltik, hogy ülnek otthon, számítógépes játékokkal játszanak, chat-elnek, nekik ez a kikapcsolódás, a szórakozás.

Számítógépes játékok A számítógépes játékok egyébként is érdekes dolgok. Egyrészt jók, mert a gyereke szeretik ezzel tölteni az idejüket és a szülőknek és van idejük magukra. Másrészt viszont a számítógépes játékok igencsak károsak a gyerekre, mert erőszakra és vandalizmusra tanítják őket.

A gyerekekre is hatással van a stressz! 

A számítógépes játékok több fajtája létezik. Persze vannak erőszakmentesek is, de ezeket többnyire unalmasnak találják a gyerekek. Azt szeretik, melyekben gyors mozgások, színek, emberek, robbanások vannak. Talán nem közvetlenül hat ez a gyermekekre, nem fognak az utcán elkezdeni lövöldözni, de egyértelműen az erőszakos számítógépes játékok rossz hatással vannak a gyermek tudatalattijára.

Számítógépes játékok A tudatalatti olyan dolgok kerülnek, melyeket tudatosan vagy nem tennénk meg, vagy nem jutna eszünkbe megtenni, de mindenképp így is hatással van az ember viselkedésére. Nagyon sok kutatást végeztek erről és bebizonyították, hogy egyes cselekvések nem tudhatók be másnak, csak a tudatalatti dolgok hatásainak. Az, hogy a gyermekek számítógépes játékokkal való játszás után nem robbantgatnak, de utána nem lehet velük bírni, pont ezt bizonyítja. Nem csinálnak ilyet, de a képek és az érzések, az izgalom beleépül a tudatalattijukba, és így a számítógépes játékok káros hatással vannak. Erőszakos viselkedésekben és későbbi erőszakos tettekben mutatkozik meg ez a hatás. Engedetlenség, viselkedési problémák, beilleszkedési zavarok, munkahelyi problémák mind ezeknek a káros hatásoknak lehetnek a tünetei.

A számítógépes játékok egy határig jók és egyes készségeket is fejlesztenek, de csak azok a számítógépes játékok, amelyek nem erőszakot sugároznak. Figyeljen gyermeke szokásaira, nézze meg milyen számítógépes játékokkal játszik, előzze meg a bajt!

Címkék: , , , ,