=

Életmód

A változókori elhízás senkit sem kímél!

A változókori elhízás azokat a nőket is érinti, akiknek egész életükben semmi gondjuk nem volt a kilókkal. Sajnos az kor előrehaladtával a szervezetünk átalakul, és ekkor könnyen bekövetkezhet a változókori elhízás.

Az egészséges és változatos étkezési szokások minden életkorban fontosak, azért hogy a testünk egészséges és teljesítő képes maradjon.Voltaképpen az összes életszakasz különleges igényeket támaszt a táplálkozással szemben. Ez a változókorra is érvényes, amikor is fellép a változókori elhízás veszélye. Nincs olyan speciális „változókori elhízást megelőző diéta”, mely mindenre gyógyírként szolgál.

Azonban az elfogyasztott ételek és italok kiválasztása ebben az életciklusban is különös figyelmet igényel.

Változókori elhízásAnnak, hogy a változókorban fokozott jelentősége van az egészséges táplálkozásnak több oka is van. Egyik ezek közül a változókori elhízás veszélye, a testsúly megtartásnak nehézsége. Másik oka az helyes táplálkozás előtérbe kerülésének a csontritkulás.

Az anyagcsere folyamatok lelassulnak idősebb korban. A felesleges kalóriák zsírszövetté alakulnak át. A változókori elhízás már 35 éves kortól elindulhat és a férfiakat ugyanúgy érinti, mint a nőket. Aki még keveset is mozog, azt jobban fenyegeti a változókori elhízás.

A változókori elhízás annak ellenére is megjelenik, hogy nem történik semmilyen nagyobb változás az ember életmódjában, táplálkozásában. Hirtelen zsírpárnácskák jelentkezhetnek a kor előrehaladtával. Egyes betegségek előfordulásának a veszélye is megnő.

Változókori elhízásSok nő tapasztal a változókorban súlygyarapodást. Ez a változókori elhízás. Még azoknak a nőknek is küzdeni kell a kilókkal, akiknek korábban nem volt súlyproblémájuk. Ennek az oka, hogy ahogyan öregszünk, lassan leépülő folyamatok veszik kezdetüket és először az izomból arányából veszítünk, melyek helyére zsírpárnácskák kerülnek, ugyanis a testünknek a változókorban kevesebb energiára van szüksége a szervezet fenntartásához.

Ezt megelőzendő, ahogyan azt a cikk elején is leszögeztük, fontos a helyes és egészséges, változatos táplálkozás, étrend. Megfelelő arányban kell bevinni szervezetünkbe az életfontosságú tápanyagokat, mint a fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Jó diéta a változókori elhízás ellen a 90 napos diéta.

Címkék: , , ,