=

Kultúra

Alice Cooper gitárosa, Ryan Roxie Budapesten!

Ma nyitotta meg kapuit a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központ a 2012-es Hangfoglalás alkalmából, amelynek különleges vendége Alice Cooper gitárosa lesz, Ryan Roxie, aki egy fantasztikus gitárbemutatót fog tartani a nagyközönség számára. A idei rendezvény a tavalyi 8000 négyzetméter helyett most 12.000 négyzetméteren várja a zenekedvelőket, akik nemcsak az „A”és a”B” szektorban barangolhatnak, hanem a „C” szektort is bevethetik.

 

Hangfoglalás

Hangfoglalás

A mai napon kezdetét vette a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban a 6. Hangfoglalás, amelynek keretében rengeteg program áll majd rendelkezésre az odalátogatók számára. A Syma most mindhárom termét megnyitotta. Az „A” szektor fog szolgálni a zenei beszélgetéseknek és workshopoknak, a „B” szektorban különböző hangszerekkel lehet játszani, nyúzni a gitárokat és püfölni a dobokat. Végül, a „C” szektorban jobbnál jobb koncertekre kerül majd sor.

Rengetek hazai zenésszel találkozhatunk, mint például Szappanos György, Dandó Zoltán, illetve zenekarral, mint a Beatrice, a Cadaveres, a Kozmix vagy a Belmondo. Dedikálásokra is sor kerül majd a Subscribe, a Blind Myself, a Mystery Gang vagy Kalapács József személyében.

Ryan Roxie

Ryan Roxie

 

A rendezvény fénypontja Ryan Roxie lesz. Ryan 2006-ban ugyan otthagyta Alice Cooper-t, de most a 2012-ben újra együtt dolgoznak, valamint a Casablanca  nevezetű formációban is talákozhatunk Ryan-nel. Ryan amerikai gitáros/énekes és dalszövegíró. Még 1996-ban kezdett el együtt dolgozni Alice-szel. 2000-ben Cooper segítségével kiadta első studióalbumát, amely a Brutál Planet címet kapta. 2000 és 2005 között pedig Ryan segédkezett a shok-rock zenész néhány albumán, mint a Dragontown, The Eyes of Alice Cooper vagy a Dirty Diamonds. De Alice Cooper mellett dolgozott már együtt Slash-el és Gilby Clarke-al, akik az egykori Guns N Roses tagjait képviselték.

 

Aki pedig nem akar lemaradni Ryan Roxie előadásáról, siessen, hiszen a rendezvény már javában megy, érdemes minél hamarabb megérkezni, hogy semmiről se maradjunk le!

 

Lemák Ági 

Címkék: , , , ,