=

Otthon-Lakberendezés

Alumínium vagy műanyag redőny? Segítünk dönteni!

A redőnyök legfőbb szerepe, hogy a beeső fényt szabályozzák, de emellett nem elhanyagolható, hogy újabb változataik otthonunk hőmérsékletét is jelentősen befolyásolhatják, ezért fontos, hogy a redőnyök lécei milyen anyagból készülnek.

A műanyag redőnyök sokkal elterjedtebbek, mint az alumíniumból készült típusok, ez valószínűleg annak tudható be, hogy ezek inkább pénztárcabarát megoldások. A műanyag redőnyöknek is kiváló a hő- és hangszigetelése, előnyük továbbá, hogy utólag is könnyen felszerelhetőek a külsőtokos verzióik bármelyik ablakra. Az, hogy mindez olcsóbb megoldás, ennek meg is van a maga hátránya. A műanyag változatok az erős napsugárzás hatására elkezdenek kifakulni, töredezhetnek, és megakadhatnak a lécek is. Akkor érdemes a műanyag változat mellett döntenünk, ha korábban fából volt redőnyünk! Súlyát tekintve sokkal kisebb a fa redőnyöknél és egyszerűbb, könnyebb a működtetése is.

Ha megtehetjük, és anyagilag több lehetőségünk van e téren válogatni, akkor érdemes alumínium redőnyt választani. Időtállók, mert az alkatrészek értelemszerűen alumíniumból készülnek, ezért a szélsőséges időjárás sem tehet bennük kárt. Kiváló sötétséget biztosítanak, akár teljes sötétséget is el lehet velük érni, mert a léceken át nem tud fény beszűrődni. Nagyon jó zajszigeteléssel bírnak, a leengedett redőny mellett lehet például hangosan zenét is hallgatni, kevésbé fog kiszűrődni a zaj, így nem zavarjuk a szomszédainkat sem. Jól hőszigetelnek, rengeteget spórolhatunk a számlákon, még a nyári időszakban is. Az alumíniumból készült redőnyöket el lehet készíteni motoros változatban, erre egyre több igény van, nem csak otthonunk biztonsága miatt. Az alumínium redőny működtetése kisebb zajjal jár, és sokkal szélesebb ablaknyílások is lefedhetők általa.

Ha redőnye már elavult, cserére szorul, vagy épp egy építkezés közepén van, és tanácstalan, hogy milyen típust válasszon, akkor keresse bátran cégünket, a Varga-Red Kft.-t, és vásároljon alumínium redőnyt! Tájékozódjon termékeinkről honlapunkon, a www.redonyok.hu webcímen, kérdés esetén hívjon minket a 06-20-331-9147-es telefonszámon, vagy írjon e-mailt az info@redonyok.hu címre!