=

Gasztronómia

Amerika palacsinta – egy kiadós reggeli

Amerika palacsinta. Ha meghalljuk ezt a szót, egyből az amerikai filmekben szereplő középosztálybeli családos sorozatok jutnak eszünkbe, ahogyan idilli környezetben az anyuka készíti gyermekeinek a reggelit, természetesen amerikai palacsinta a fogás.

Amerikai palacsintaAz amerikai palacsinta sokban különbözik attól, amit mi nevezünk palacsintának. Először is már látványra sem ugyanolyan, sőt, gyökeresen különböző. Vastag, kicsi és barnás színű. Másodjára az állaga is különbözik: vastag, ruganyos, szivacsos, olyan mint egy sütemény. Harmadszor az íze is teljesen más.

Próbálja ki a muffin variációkat!

Az amerikai palacsinta alapvetően a tésztája miatt különbözik a nálunk megszokott palacsintáktól. Az amerikai palacsinta vajas, és sütőporral készül, amelytől nagyon finom lesz és szivacsos állagú. És főként sokkal kevesebb folyadék kell bele, mint hazai társába, így lesz olyan sűrű és vastag. Főleg a juhar szirup az amerikai palacsinta barátja és még több vaj: megkenik a tetejét vajjal, hogy ne szívja be az amerikai palacsinta a juharszirupot.

Nálunk kevésbé elterjedt valamilyen különös okból a palacsinta ezen fajtája, viszont mindenképp érdemes vele megismerkedni, mert egy teljesen más íz világ, mint amit megszokhattunk. A juharszirup sűrű és markáns íze nagyon jól illik ehhez a szivacsos állaghoz és a vaj lágyságához.

Amerikai palacsinta recept:

  • Hozzávalók
    • 30 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 tojásAmerikai palacsinta
    • ½ teáskanál só
    • 2 teáskanál cukor
    • 3 dl tej
    • 5 dkg vaj
  • Elkészítése:
    • Egy magas tálban a lisztet, sütőport, sót, cukrot, tejet, vajat, és a felvert tojást összekeverjük.
    •  A kész tésztát merőkanállal öntsük a forró, kivajazott palacsinta sütőbe.
    • A palacsinta átmérője kb. 10 cm legyen. Az amerikai palacsinta tésztája elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyőben.
    • Süssük mindkét oldalát 1-2 perc alatt arany barnára.
    • Hagyományosan tálalhatjuk csokoládé öntettel, juharsziruppal, de mézzel és lekvárral is nagyon finom, a tetejére vajat is tehetünk.

Címkék: , , ,