=

Karrier

Az északi vadászkutyákról bővebben

A legtöbb kutya- és alapvetően állatfajtát csoportosíthatunk aszerint is, hogy milyen égtájról, területről származik, hiszen az evolúció során kialakult egyedi jegyek jól megkülönböztethetővé teszik az egyes fajtákat, akár azonos fajtacsoporton belül is. Persze mindez érthető, hiszen egy állatnak akkor a legjobbak a túlélési esélyei, ha tökéletesen alkalmazkodott a környezetéhez, legyen szó akár a dzsungelekről, vagy épp Szibéria és a Skandináv országok végtelen erdeiről. Jelen esetünkben viszont az északi vadászkutyákról lesz szó!

Az északi vadászkutyák között több fajtát különböztethetünk meg, mint például a Lajka, melynek további alfajai ismertek, illetve a Finn spicc vagy a Jämthund, de ide tartozik még a Norvég eldhund is. Ezekre a fajtákra jellemző a robosztus testalkat, amire szükségük is van természetes élőhelyükön. Továbbá szőrzetük minden esetben sűrű, de egyes fajtáknál a kifejezetten hosszú szőr sem ritka. Sokan kedvelik ezeket a kutyaféléket, ami nem csoda, hiszen nagy részük határozott és erős, ugyanakkor remek családi kedvenc is, de egy fontos tényezőt nem szabad elhanyagolnunk, mégpedig a szőrzetük ápolását. Az északi vadászkutyák nem a magyar klímára vannak berendezkedve, és ez sokszor meglátszódhat a hangulatukon is, de ha megfelelő gondot fordítunk a szőrzetük ápolására, akkor ezzel nem lehet probléma! Továbbá, ha azt tervezzük, hogy kutyakozmetikusként szeretnénk elhelyezkedni, akkor is érdemes lehet tüzetesebben utána olvasnunk ennek a fajtacsoportnak, hiszen munkánk során sűrűn fogunk találkozni ezekkel a kutyákkal.

Ha szeretne kutyakozmetikus tanfolyamon részt venni, és azzal foglalkozni, amit igazán szeret, akkor nálunk a legjobb helyen jár! Szakembereinktől a kutyakozmetikus tanfolyam során mindent elsajátíthat, amire szüksége lehet egy sikeres karrier felépítéséhez, de ha még ez sem elegendő, kutyakozmetikus mester vizsgát is tehet nálunk! További információkért látogasson el weboldalunkra, a www.tapi-kutyakozmetika.hu –ra!

Ha kérdése akadna kutyakozmetikus tanfolyamainkkal, és egyéb képzéseinkkel kapcsolatban, akkor keressen fel minket a 0630/779-8156 telefonszámon, valamint az info@tapis-oktatas.com e-mail címen!