=

Karrier

Bér kompenzációról

Egyre nehezebb Magyarországon, itthon megélni, a bérek nem vagy csak alig növekednek, viszont az árak soha nem látott mértékben szöknek a magasba. A helyzetet ráadásul súlyosbítja a munkavállalók adó és járulékterheinek a növekedése.

Bér kompenzációEnnek érdekében, a munkavállalók boldogulásának megkönnyítése érdekében a munkáltatók élhettek a bér kompenzáció lehetőségével, mely azt jelenti, hogy a járulékok növekedését a munkáltatók adókedvezménnyel (bér kompenzációval) is elősegített béremeléssel ellentételezhetik.

Egyre elterjedtebb az otthoni munka

 

A tapasztalatok szerint a hazai vállalkozások jelentős része, körülbelül a fele nem tudta az elvárt bér kompenzációt biztosítani alkalmazottai számára. Rogán Antal szerint az idei év volt az utolsó olyan év, amikor a cégek pályázhatnak bér kompenzációra, mivel 2013-tól határozottan egykulcsos adózás lesz: megszűnik a bruttó 202 ezer forint felett keresők félszuperbruttója, amelyből úgymond a magasabb keresetűek finanszírozták az alacsonyabb keresetűek kompenzációját.

Bér kompenzációMindenesetre mindig a munkavállalók azok, akiknek egyre inkább nehezedik a helyzetük. Családosoknak még inkább nehéz, mivel súlyos következményekkel járhat a családra nézve, ha valamelyik kenyérkeresőt elbocsátják. Ha esetleg még tartósan beteg személy is van a családban, a gyógyszerek is sokba kerülnek…

Címkék: , , ,