=

Karrier

Bérezés – havi fix vagy teljesítmény arányos?

Ha munkáról van szó, az egyik legfontosabb dolog a fizetés. Manapság egyre inkább elterjedőben van, hogy nem fix bérezéssel fizetik a munkavállalókat, hanem teljesítményarányos bérezéssel oldják meg, ezzel is minél több munkára ösztönözve az munkavállalókat. Melyik a jobb bérezés?

Bérezés Ez egy nehéz kérdés, mert minden ember más, mindenkit más motivál. Van, aki csak úgy tekint egy munkára, munkahelyre, ahová be kell járni, meg kell csinálni dolgokat, feladatokat és ezért pénzt kap az illető, majd hazamegy és az otthoni környezet az, amiben ki tud bontakozni, a munkára csak egy olyan eszközre tekint, ami lehetővé teszi a megélhetést.

Viszont vannak olyan emberek is, akik a munkára úgy tekintenek, mint egy hivatásra, mint egy életcélra. Egy olyan feladatra, melyet nem csak azért végeznek, hogy pénzt kapjanak érte, amiből be tudják fizetni a számlákat, hanem nekik ez az önmegvalósítás egy lépcsője, egy olyan hely, környezet, feladatok összessége, melyben igazán jól érzi magát és kitejesedik, örömét leli benne.

Az Y generáció tipikus példa az utóbbi munkavállalói típusra!

A fix bérezés és a teljesítmény arányos bérezés talán pont e két fajta munkavállalói típus miatt alakult ki. Aki mint egy elvégzendő feladatra tekint a munkára, ők jobban kedvelik a fix havi bérezést, mert attól függetlenül, hogy mennyit dolgoznak, kapnak egy állandó összeget. Természetesen a fix bérezésűeknél is vannak normák, hogy egy bizonyos mennyiségű munkát meg kell csinálniuk egy hónapban, de nincsenek arra ösztönözve, kényszerítve, hogy minél jobban teljesítsenek.

A teljesítmény arányos bérezésűek minél többet dolgoznak, annál többet keresnek. Minél kevesebbet, annál kevesebbet. Ez valójában egy igen ideális és optimális állapot, bérezés. Hogy miért? A munkáltató azt szeretné, hogy a munkavállaló minél többet dolgozzon, mert neki ez termel profitot. Ezt úgy teheti meg, hogy teljesítmény arányos bérezéssel fizet, mert így neki is hasznot jelent, ha a dolgozó sokat dolgozik, és a dolgozónak is motivációt jelent a több pénz a több munkáért cserébe. Ez egy igen gyümölcsöző kapcsolat tud lenni. A fix bérezésnél ez nem áll fenn, mert ha sokat ad a munkáltató, az még nem jelenti feltétlenül azt, hogy a dolgozó ténylegesen hozni is fogja az elvárt teljesítményt.

Címkék: , , , , , , ,