=

Otthon-Lakberendezés

Black out, az új sötétítő függöny

Jön a nyár, jön a meleg, a forróság, reggeltől estig tűz a nap, kinn 40 fok van, és sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy légkondicionáló gépe legyen otthonában. Ilyenkor fontos, hogy legyen otthon sötétítő függöny, mely nem csak dekorációs célokat szolgál, de a lakás felmelegedése  ellen is hasznos.

Sötétítő függöny Az ablakok dekorálásának egyik fontos funkciója, a fényáteresztés befolyásolása. Egy jól megválasztott függöny színt és melegséget visz a legunalmasabb szobába is, de az ablakok felöltöztetése nem csak a hangulat miatt fontos. A különféle függönyök más-más mértékben szűrik meg a fényt, míg a pillekönnyű csipkék lágyan áteresztik a napsütést, addig a sűrű szövésű sötétítő függönyök szinte fényzáróként funkcionálnak.

Lakberendezési ötletek itt!

A fény teljes kizárásának igénye régi, amelynek kielégítésére már sokféle megoldás született. A jelenlegi változat , a black out sötétítő függöny 100 % poliészter fonalból szőtt textil. A különleges szövési technikának köszönhetően teljes sötétítést biztosít. Ebből az anyagból készült sötétítő függönyök 85-90%-ban zárják ki a fényt, a sötétebb árnyalatok jobban, a világosabbak kevésbé. Kaphatóak már olyan textilek, amelyek hátoldala black out anyaggal van bevonva, ezek a sötétítő függönyök 100% fényzáróak.

Sötétítő függöny A nagy nyári melegben is sajnos dolgozni kell, és sokszor estére sem hűl le a levegő az elviselhető szintre. Amikor hazaérünk, a meleg teljesen beszökött a lakásba, és ha kinyitjuk az ablakot, akkor sem jobb, sőt…

Ilyenkor hasznos és jó tanács, ha reggel, amikor lemegyünk dolgozni, bezárjuk az össze ablakot a lakásban és mindenhol behúzzuk a sötétítő függönyt. Lehetőleg vastag sötét függöny legyen, hogy megakadályozza a napsugarak bejutását. Így ha a nyári estéken hazaérünk sokkal elviselhetőbb az otthoni hőmérséklet, mintha egész nap betűzött volna a nap lakásba a black out sötétítő függönyös módszer nélkül.

Címkék: , , , , ,