=

Sztárhírek

Brad Pitt és a melegek

Brad Pitt

Brad Pitt

Pár napja adakozásra szólította fel Brad Pitt az amerikai állampolgárokat, mégpedig az azonos neműek közti házasság miatt. A színész közel 100ezer dollárt ajánlott fel minden egyes befizetett dollár után, ráadásul addig nem házasodnak össze Angelina Jolie-val, ameddig ezt a törvényt nem fogadják el.

Brad Pitt a melegek jogaiért küzd, és már 21 millió dollárt utalt át a Human Rights Campaign szervezet számára. E tette azonban nem meglepő, hiszen már 2008-ban is részt vett a szervezet kampányában. Ráadásul ma kerül sor az amerikai elnökválasztásra, mellyel egy időben népszavazást tartanak négy szövetségi államban – Maine-ben, Marylandben, Minnesottában és Washingtonban – a melegházasság törvényességéről.

 Brad Pitt így nyilatkozott:

 “Abban hiszek, hogy mindenkit egyenlő jogok illetnek meg. Azt állítják, hogy a melegházasság tönkreteszi a családot és árt a gyerekeknek. Nos, abban a különleges helyzetben vagyok, hogy láthattam, ahogy meleg barátaimból szülők lettek, és figyelhetem, ahogy a gyermekeik szerető környezetben nőnek fel”. – mesélte a színész.

Pitt nagyon szívén viseli az ügyet, nem csak adományoz, hanem tényleg tenni akar a melegházasság létrejöttének megvalósulásában. Véleménye szerint ugyanolyan védelem jár ezeknek az embereknek és pároknak, mint bármely más embernek. Számára hihetetlen, hogy más emberek életéről és párkapcsolatáról mások döntenek, szavazat szükséges. Természetesen a legtöbbet nem pénzével, hanem jelenlétével és meggyőződésével nyújtotta.

Angelina Jolie és Brad Pitt

Angelina Jolie és Brad Pitt

Továbbá a Pitt-Jolie páros kijelentette, hogy addig nem teszik kapcsolatukat hivatalossá, még a melegházasság sem lesz törvényes.

Egyébként az USA-ban nem ismerik el szövetségi szinten két nő vagy két férfi házasságát, de engedélyezett az 50 szövetségi államból hétben Washingtonnal együtt. Azonban már két államban elfogadták az erre vonatkozó jogszabályt, csak még nem lépett hatályba, mivel népszavazással kell megerősíteni. 

 

Idézet forrása: http://www.femcafe.hu/

 

Lemák  Ági 

 


 

Címkék: , , ,