=

Karrier

Cégmódosítás: Hogyan lehetséges?

Egy vállalkozást elindítani és sikeresen működtetni nem egyszerű feladat, ám a megfelelő segítséggel bármi lehetséges hosszútávon! 2013 óta újra kötelező érvényűvé vált a cégmódosítás, melyre az alábbi leggyakoribb esetekben kerülhet sor:

  • Cégnév megváltoztatása – Tartalmaznia kell a választott cégformát, illetve egy vezérszót, mely lehet idegen vagy rövidítés, de minden esetben latin betűkkel jelölendő! Fontos figyelembe venni, hogy a mozaikszó lehet megtévesztő a tevékenységi kört illetően, illetve védjegyzett nevet nem tartalmazhat a név!
  • Létesítő okirat módosítása – Változásbejegyzési kérelmet kell benyújtani a cégbíróságnak, még abban az esetben is, ha a változás más cégjegyzéket nem érint. Lehetséges a szerződésmintára való áttérés, mely a cégmódosítás elhatározása esetében, a megváltozott adatoknak megfelelő kitöltendő, és ezáltal a korábbi létesítő okirat helyébe lép.
  • Átalakulás – Olyan társasági formát kell választani, melyben minimum a törvény által az adott társasági formára előírt legkisebb mértékű, vagy a társaság által meghatározott jegyzett tőke követelményének a gazdasági társaság az átalakulással képes eleget tenni.
  • A jegyzett tőke felemelése vagy leszállítása.
  • A tagok személyes adataiban bekövetkezett változás.

A cégmódosítás összege mindig az adott intézkedéstől függ! Vállalkozásunk sok éve kínál egyedülálló szolgáltatásokat leendő vállalkozóknak és már működő cégeknek, segítségünkkel a cégmódosítás egyszerűbbé és gördülékenyebbé válhat! A fent említett eseteken túl számos olyan opció van, mely során szükségessé válik a cégmódosítás. Ezekről, és a folyamat részleteiről honlapunkon és elérhetőségeinken tájékozódhat!

Látogasson el weboldalunkra, a www.algidusz.hu oldalra, és ismerje meg szolgáltatásainkat közelebbről! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, telefonon, a 06-30-517-0604-es számon, illetve e-mailben, az algiduszkft@gmail.com címen! Tegye meg a sikerhez vezető első lépést, és forduljon hozzánk bizalommal!