=

Programok

Cirque du Soleil – a Nap cirkusza Magyarországon

2012 májusában a világsikerű Cirque du Soleil társulata az Alegría című előadás bemutatása végett érkezik Budapestre. Május 17. és 20. között a Budapest Sportarénában 5 alkalommal lép majd színpadra a szenzációs csapat.

Cirque du SoleilA Cirque du Soleil, A Nap Cirkusza jelentésű montreali székhelyű cirkusz, melyet az tesz egyedülállóvá, hogy nem folyamodik állatszámokhoz, viszont nagyban támaszkodik mozgásművészek és akrobaták munkájára. A Cirque du Soleil (kivételesen ugyanezen név alatt publikált) zenéi semmiben sem hasonlítanak a hagyományos cirkuszban megszokott dallamvilághoz. A világzene, a tangó, az experimentális zene, a new age, a new wave, vagy a pop rock között mozog.

Még több program itt!

Az 1984-ben Guy Laliberté és Daniel Gauthier által alapított, több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztató társulat eddig 6 világkörüli turnét, valamint öt állandó, különféle témájú, színházi előadást nyújtott.

 

2012 májusában a világsikerű Cirque du Soleil társulata az Alegría című előadás bemutatása végett érkezik Budapestre. Május 17. és 20. között a Budapest Sportarénában 5 alkalommal lép majd színpadra a szenzációs csapat :

  • 2012. május 17, este 8 óra
  • 2012. május 18, este 8 óra
  • 2012. május 19, délután 4 és este 8 óra
  • 2012. május 20, délután 5 óra

A lélegzetelállító produkció már világszerte mintegy 10 millió embernek szerzett felejthetetlen élményt. Most rajtunk a sor, hogy csodálattal szemlélve átéljük a repülés okozta örömet. Ezt megerősíti maga a produkció címe is, hiszen az Alegría spanyolul boldogságot és örömet jelent. 17 ország 55 artistája dacol a gravitáció törvényeivel.

Cirque du Soleil

 

„A produkció része például a szinkron trapéz szám, valamint a rendkívül energikus légtornász produkció is, amelyekben a gravitációval dacolva repülnek és szaltóznak több mint 12 méter magasan a színpad felett. Az ifjúság vibrálása pedig jól érzékelhető a Power Track nevű részben, amely briliáns ötvözete a precíz koreográfiának és a színpadba rejtett trambulin nyújtotta lehetőség kihasználásának. Az orosz rúdszámban az artisták látványos bukfenceket és szaltókat mutatnak be a levegőben repkedve és a rudakon landolva.” írja a Live Nation.

Címkék: , , , , , ,