=

Lélek

Csak a káposzta jó felmelegítve!

A párkapcsolatok többsége – legyen az házasság vagy együtt járás – sajnos válással, szakítással végződik, ha valamilyen megoldhatatlannak tűnő probléma merül fel a közös élet során.

PárkapcsolatHa még megoldható is lenne a probléma, sokszor akkor is így végződik, mert a felek, vagy az egyik fél úgy gondolja azért merült fel probléma, mert az már a párkapcsolat és a szerelem végét jelenti. Pedig ez nem így van.

A párkapcsolatok egyik alapvető jellemzője a konfliktus, melyet egyszerűen meg kell oldani.

Ha mégis szakítással végződik a párkapcsolat, akkor a felek útjai elválnak egymástól és új életet kezdenek. Sokszor viszont ez nem így történik, mert például sok ideje együtt volt a két személy és nagyon is egymás életének részévé váltak, nem megy csak úgy az elválás. Ilyenkor merül fel az, hogy próbálkoznak a probléma megoldásán, újrakezdik a párkapcsolatot, újra összejönnek. Az előző esetben, ha szétválnak az utak, egy találkozás újra felidézheti a szép emlékeket arra késztetve őket, hogy újraéljék azokat.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy érdemes-e szakítás után újrakezdeni egy párkapcsolatot. Akik szerint igen, azok azt mondják, hogy mindenki tanulhat a hibáiból. Akik nemmel válaszolnak, úgy gondolják, hogy az ember nem változik. A régi mondás is úgy tartja, hogy a felmelegítve csak a káposzta jó.

PárkapcsolatAz emberek többsége úgy tapasztalja, hogy szakítás után az újrakezdés nem vezet semmihez, egyszerűen a párkapcsolat újrakezdése után sem működik a dolog. Hogy miért van ez így? Azért, mert ugyan az ember valóban tanul a hibáiból, felvesz új szokásokat, melyektől okosabbnak tűnik párkapcsolat terén, mint régen, elhagyhat szokásokat is, melyek régen zavarták a másikat, de az igazság az, hogy alapvetően nem tudnak megváltozni az emberek, a régi probléma újra fel fog merülni. Lehetséges, hogy a párkapcsolat néhány hónapra, akár évekre is újra olyan jó lehet, mint első próbálkozáskor az elején, hiszen a szép emlékek maradnak meg, a rosszakat elfelejtjük, de ugyanoda fognak a végén kilyukadni. 

Címkék: , ,