=

Életmód

Családi nyaralás

Eljött a nyár és nagyon fontos több szempontból is, hogy az ember kiszakadjon a hétköznapokból, kiszakadjon a munkahelyéről, eltávolodjon a szakmai problémáktól, és ha teheti, elmenjen egy családi nyaralásra kedvesével és gyermekeivel.

Családi nyaralásA családi nyaralás egy ideális esemény arra is, hogy a hátköznapokban eltávolodó családtagok újra jobban összejöjjenek. Mindenki nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb állapotban van. Jobban ráérnek azokra a dolgokra, melyekre hétköznap nem. Nagyon fontos, hogy a család tagok beszélgessenek egymással és legyenek közös programjaik, ennek egy kiváló helyszíne a családi nyaralás.

Így is meg lehet szabadulni a stressztől!

A családi nyaralást nehezíti már egy jó pár éve a válság, nincs annyi pénz családi nyaralásra, évközben nem tudnak erre félretenni, nem engedik szabadságra a szülőket. Igen, ez nagy probléma, de fontos figyelembe venni, és ezt a munkáltatónak is megérteni, hogy a munka szempontjából is jobb, ha minimum 2 hétre az ember elszakad a munkahelyéről és az összes ottani problémájától.

A családi nyaralás alatt ki kapcsolódhat az ember és utána megújult erővel tud szembenézni a munkahelyi kihívásokkal. Így a munkáltató is elégedettebb lesz az eredményekkel. Tehát ez tulajdonképpen az ő érdeke is, hogy elengedje nyári szabadságra alkalmazottait.

Családi nyaralásEgy amerikai kutatás során azt vélték felfedezni a kutatók, hogy a munkahelyre visszatérő dolgozók boldogabbak, egészségesebbek és több az energiájuk, sőt még a problémamegoldó képességük is jobb. A vakáció segít az embereknek abban, hogy újra megerősítsék kapcsolatukat családjukkal, partnerükkel és barátaikkal.

A javulás ugyanakkor nem tart sokáig, már az első munkahéten halványulni kezd, két hét elteltével pedig ugyanolyan fáradtak az emberek, mint az üdülés előtt. A kutatók szerint a megoldás az lenne, ha gyakrabban mennének szabadságra a dolgozók, bár az ötlet vélhetően nem lesz népszerű a munkaadók körében.

 

Címkék: , , , ,