=

Divat-Trend

Divat vagy önkifejezés: A piercingviselés

Az önkifejezés már egészen fiatal kortól kezdve komoly kihívásokat tartogat mindenki számára, melynek során számos kelléket alkalmazunk és igyekszünk fizikai megjelenésünkkel valamilyen üzenetet közvetíteni magunkról a külvilág felé. Napjainkban az önkifejezési periódusok során érdekes összefüggés figyelhető meg a divatipari cikkek és a megjelenésbeli sajátosságok között, amely egyik legvitatottabb darabjai manapság még mindig a testékszerek és viselésükhöz kapcsolódóan a társadalmi elvárások.

Divat és önkifejezés

Modern világunkban számtalan különféle szempont alapján kivitelezett kutatás irányul az önkifejezési folyamatok és a divattrendek kapcsolatára, valamint a különféle korosztályokra gyakorolt hatásaira és a jellegzetes sajátosságokra. A testékszerek viselése hosszú évszázadokkal ezelőtt természetes jelenség volt, amely gyakran rituális, társadalmi és kulturális jelentéstartalmat hordozott, azonban napjainkban megosztja a társadalmat.

  • Elsődlegesen a fiatalabb korosztályok számára a lázadás és a tömegből való kitűnés kellékei, melyek segítségével igyekeznek felülírni a társadalom gyakran dogmatikus elvárásait a hétköznapi megjelenés tekintetében.
  • Egyes divattrendek előszeretettel építik be ezeket a „rebellisnek” minősített testékszereket (pl.: szubkultúrák viseletei), valamint a különféle kultúrák jegyeit felhasználó irányzatok is fontos kellékeknek tekintenek egy-egy piercinget.
  • Bizonyos piercing típusok napjainkban már senki számára nem meglepőek vagy figyelemfelkeltőek, valamint egy-egy ízlésesen megválasztott darab igazán előnyös is lehet.
  • Modern világunkban, számos tekintetben megnövekedett az emberek ingerküszöbe (kortól és generációs jellemzőktől függetlenül), melynek következtében egyre kevesebb testékszer típus számít extrémnek.
  • Az igazán kirívó és extrém piercingek szinte semmilyen formában nem jelennek meg a populáris divatirányzatokban, így sokan alkalmazzák ezeket saját céljaik érdekében.

Válasszon minőségi testékszereket!

A piercingrendeles.hu webáruház széles választékkal várja érdeklődőit, nálunk mindenki megtalálhatja ízlésének és az elvárásainak megfelelő ízléses és hétköznapi, valamint különleges és extrém testékszereket. Gazdag választékunkban megtalálhatóak az elegáns és visszafogott, valamint a modernebb és feltűnőbb darabok egyaránt. Tekintse meg piercing kínálatunkat weboldalunkon, és válogasson kedvére, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket a 0670/ 600 0999-es és a 0670/ 600 1011-es ügyfélszolgálati telefonszámon, illetve az info@piercingrendeles.hu e-mail címen!