=

Otthon-Lakberendezés

Duguláselhárítás néhány lépésben

Rendkívül bosszantó tud lenni, amikor megáll a víz a mosdókagylóban, ám mindenki ismer egy-két duguláselhárító házi praktikát, mely egyszerű esetben javítani tud a helyzeten. Ha a megszokott trükkök nem jönnek be, érdemes kipróbálni az alábbi kilenclépéses módszert, melynek segítségével talán megoldhatjuk a problémát. Ám fontos szem előtt tartani, hogy ha ez sem működik, mindenképpen hívjunk szakembert!

  1. Ürítsük ki a mosdókagylót: Mielőtt nekiállnánk a duguláselhárításnak, tüntessük el az összes vizet a mosdókagylóból.
  2. Válasszunk ki egy lefolyótisztítót: Ez lehet bolti tisztítószer, de az ecet, citrom, vagy szódabikarbóna vizes egyvelege is megfelel.
  3. Öntsük a lefolyóba a tisztító-egyveleget.
  4. Rakjunk dugót a lefolyóba, és hagyjuk hatni a tisztítószert fél óráig.
  5. Engedjünk vizet a lefolyóba, és pumpa segítségével próbáljuk megmozgatni a dugulást okozó anyagokat.
  6. Ha fürdőszobai dugulásról van szó, valószínűleg a hajszálak okozzák a dugulást, így vékony fémszálból készíthetünk olyan kampót, amellyel le tudunk nyúlni a lefolyóba, és kiszedhetjük a hajszálakat (ez lehet akár egy alumínium fogas is).
  7. Konyhai dugulás esetén szintén használhatunk fémszálat, mellyel megkísérelhetjük a tömítést okozó anyagot kihúzni a lefolyóból.
  8. Öntsünk le legalább hat bögrényi forró vizet a lefolyóba. A forró víz segít feloldani a szennyeződéseket, a konyhában letapadt zsírt, a fürdőszobában a letapadt tusfürdő és samponmaradékokat.
  9. Ha továbbra sem folyik le rendesen a víz, ismételjük meg a forró vizes eljárást.

Bár rengeteg módszer áll a rendelkezésünkre, a duguláselhárítás néha sajnos nem oldható meg szakember segítsége nélkül. Amennyiben lefolyója ellenáll a különböző tisztítószereknek, és duguláselhárításra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra, a ww.lefolyas.hu webcímre, és ismerje meg szolgáltatásaink részleteit, illetve tekintse meg referenciáinkat! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-949-8521-es telefonszámon!