=

Gasztronómia

Egészség és alakformálás: Paleo étrend

Amióta világ a világ, a nőknek örök vágya szépnek, csinosnak lenni, mindezt lehetőleg hosszú távon és különösebb fáradtság nélkül szeretnék elérni. A vágyott tökéletes alak, feszes formák és nem utolsó sorban az egészséges szervezet kialakításhoz és fenntartásához több feltétel is szükséges. Nem árt, ha jó genetikai adottságokkal rendelkezik az ember, mert így könnyebb kordában tartani a kilókat, de ez az, amit nem választhatunk meg. Arról viszont magunk döntünk, hogy mivel és miből főzünk, mit eszünk meg és mennyit mozgunk. Ezek az egészséges életmód és a fitt alak ismérvei.

Az egészséges táplálkozásnak mindig is voltak kísérletező hívei, akiknek köszönhetően újabb és újabb táplálkozási irányzatokat próbálhatnak ki az egészséges életmód követői vagy éppen a fogyni vágyók. Az egyik ilyen, viszonylag friss irányzat nem más, mint a paleolit táplálkozás. Habár szakmai körökben erősen vitatott a paleolit étrend hatékonysága, mégis egyre több hívet szerez magának, elsősorban a hölgyek körében. De miből is áll a paleolit étrend?

Aki rászánja magát ennek a diétának a kipróbálására, annak fel kell készülnie arra, hogy az ősemberek étrendjét fogja követni. Aggodalomra semmi ok, nem kell nyers húsra gondolni, csupán többek között zöldségek, gyümölcsök és tojás, tehát természetes, állati és növényi eredetű élelmiszerek képezik az alapját a paleolit táplálkozásnak. Kerülni kell mindent, ami feldolgozott és mesterséges. Az ízfokozók és adalékanyagok elhagyása pedig számos előnnyel jár. Nem csak megtisztít a mérgektől, de még fogyást is eredményez, mindezt jelentős izomveszteség nélkül, így sportolóknak is ideális. A diéta nem okoz allergiát, hiszen glutén- laktóz- és kazeinmentes. A fogyás tartós, tehát nincs bosszantó jojó effektus. Csökkenti a koleszterinszintet, követésével megelőzhető a cukorbetegség és a különböző keringési betegségek.

A paleo termékeknek ma már külön kereskedelme is létezik, egyre többen értékesítenek olyan árut, ami megfelel ezeknek a követelményeknek. Látogasson el weboldalunkra, a www.dietas-termekek-webshop.hu-ra, ahol a paleo termékek mellett gluténmentes élelmiszerek, diétás és wellness termékek is megrendelhetőek, rendkívül széles választékban és kedvező árakon. Keresse munkatársainkat a +36 70 / 632 1540-es telefonszámon, vagy az info@dietas-termekek-webshop.hu e-mail címen!