=

Életmód

Egészséges életmóddal élve

Sokan sokfélét mondanak az egészséges életmódról. Sokan tudományos eredményekre hivatkozva, mások pedig a jól bevált szokásokra. Idősebb hozzátartozóinkat megkérdezve is teljesen más véleményeket kapunk. Így aztán ott tartunk, hogy annyiféle tanácsot kaptunk az egészséges életmódról, hogy nem tudjuk melyik az igaz, melyiket kövessük. 

Egészséges életmódA 21. században már nagyon sok mindenre van gyógyszer, még arra is, ami még meg sem esett velünk. Számos megelőző szert szedhetünk már, melyek megakadályozzák, hogy egyes betegségek egyáltalán kialakulhassanak nálunk. Várandós nőknek is számos terhes vitamin van már, melyek a baba és a mama egészégét szolgálják.

Terhesség utáni fogyás nem könnyű dolog

De gondoljunk bele, a mi szüleink és nagyszüleink idejében nem volt ilyesmi és mi mégis itt vagyunk. Vajon ezek a megelőző szerek nem inkább ártanak? A modern korban már annyi féle méreg kerül szerveztünkben a levegőből, ételekből, melyektől nem győzünk megszabadulni 1-1 méregtelenítő kúra során, vajon kell ezt még fokozni mindenféle megelőző csodagyógyszerrel?

Egészséges életmódAz egészséges életmód ott kezdődik és ebben talán mindenki egyetért, hogy a szervezetnek megfelelő mennyiségű pihenés, alvás kell. Az egészséges táplálkozás is az egészséges életmód része. Heti 2-3 óra testmozgás is ajánlott és természetesen a megfelelő folyadékbevitel (konkrétan víz) is.

Címkék: , , , ,