=

Karrier

Egy ismeretlen világ: a mikroszkopikus élőlények

Az ember kíváncsi lény, így sosem hagyta nyugodni a gondolat, hogy milyen lehet az élet ott, ahol szabad szemmel egyébként nem látható. Ebből kiindulva folyamatos kérdések merültek fel bennünk például az égboltot, a csillagokat illetően, melynek kapcsán a csillagászati távcső is előtérbe került, hogy azzal tudjuk vizsgálni az égboltot. Ma már olyannyira kibővült a tudatunk a csillagokat illetően, hogy tudjuk, hogy mikből tevődnek össze, milyen messze találhatóak tőlünk, és, hogy egyáltalán micsodák és miért léteznek.

Ha visszatérünk a földre, majd jól körbenézünk, rájövünk, hogy bizony megannyi érdekesség van itt is, mely ezernyi apró élet forrása, szabad szemmel azonban mégsem látjuk őket soha. Ezek a mikrovilág élőlényei, vagyis mikroorganizmusok, sejtek, baktériumok, vírusok, kémiai elemek és még sorolhatnánk. A mikroszkopikus élővilág számtalan érdekességet rejt: nem más, mint egy teljesen más, egy ismeretlen új világ, és ezzel együtt ezernyi élet forrása. Egy pohár víz, melyet megiszunk, egy fűszál, melyet letépünk: mind-mind otthona valamilyen élőlénynek vagy vegyületnek, melyek, bár olyan apróak, hogy szemmel észrevehetetlenek, mégis az élet elengedhetetlen összetevői, résztvevői.

A kémiában, a biológiában, a botanikában, a zoológiában és az orvoslás világában vizsgálat alá kerülnek ezek a mikroszkopikus élőlények és vegyületek, hiszen mi emberek – éppen úgy, ahogyan a csillagoknál is tettük -, fel szeretnénk fedezni ennek a világnak is az érdekességeit.

Ha Ön is a fentebb említett tudományágak valamelyikével foglalkozik, vagy csak érdekli egy nálunk ezerszer kisebb, apró világ, nézzen körül webáruházunk kínálatában, hiszen számtalan különböző típusú mikroszkóppal várjuk! Termékeink között talál gyermek mikroszkópot, biológiai mikroszkópot, sztereo mikroszkópot és digitális USB mikroszkópot is! Termékeink pontos leírásáért, valamint a mikroszkópok áráért látogasson el weboldalunkra, a http://www.tavcso-mikroszkop.hu-ra!

Kérdés esetén elérhetőek vagyunk a 06-1/707-85-12-es és a 06-30/337-36-20-as telefonszámok valamelyikén, valamint email-en, info@tavcso-mikroszkop.hu email címen keresztül!