=

Gasztronómia

Egy jó pizza tészta recept

Mindenki evett már pizzát és talán azon is elgondolkodott, hogy a drága rendelés helyett inkább otthon készít egyet, sőt, sokan biztos ki is próbálták már, de valahogy nem találják a megfelelő pizza tészta receptet.

Pizza tésztaA pizza tészta lényege, hogy puha legyen és nyújtható. Sok filmben láttuk már, ahogyan az olasz pizzériában a szakács kezén pörög a pizza tészta. Igen, az jó pizza tészta pörgethető, mert nyúlós és rugalmas.

Még több recept ötlet!

Ez nem olyan nehéz feladat, mint ahogyan az látszik, csak kell egy jó pizza tészta recept. A recept megléte után kinyílik az olasz konyhák pizza világa előttünk és csak fantáziánk szabhat határt annak, mit kezdünk a pizza tészta alappal. Nyújthatjuk kockára is, megtölthetjük a szélét akármivel, félbe is hajthatjuk „töltött” pizzát készítve, de akár hagyományosan kerekre is nyújthatjuk.

A következőkben egy igen jó és széles körben bevált pizza tészta receptet osztunk meg:

Pizza tészta:

  • Hozzávalók:
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csomag instant élesztő
    • 2 teáskanál só
    • 3 evőkanál olaj
    • víz
  • Elkészítés:
    • az élesztőt langyos vízben egy kis liszttel és cukorral megfuttatom.
    • Összekeverem az összetevőket és annyi langyos vizet teszek hozzá, hogy az edény falától elváló tésztát kapjak.Pizza tészta
    • Egy kicsit dagasztom, amíg a tészta már nem csomós, és amíg a kezemről leválik.
    • Ekkor meleg helyre elteszem kelni, olyan 30 perc múlva kétszeresére dagad.
    •  Ekkor már lehet nyújtani és formázni, kerekre vagy négyzet alakúra is.
    • Ebből a pizza tészta mennyiségből 2 db 28 cm-es pizza tészta készíthető, de aki a vastag pizza tészta rajongója, akár egybe is használhatja
    • A tepsibe, pizza tészta formába egy kis olajat kenünk, így tesszük bele a nyers pizza tészta alapot, majd a tetejét is megkenjük egy kis olajjal, hogy ne száradjon ki, megszurkáljuk villával.
    • Sütési idő összesen 15 perc, vastag tésztánál legalább 20 perc.

Címkék: ,