=

Anyaság

Egyre népszerűbbek a játszóházak!

Játszóházakról egy, de legfeljebb két évtizede beszélhetünk. Nem nehéz kitalálni, hogy a játszóházak ötlete a játszóterekből indult ki, a cél egy olyan biztonságos tér megalkotása a gyermekeknek, ahol önfeledten játszhatnak egymással anélkül, hogy a szülőnek szemmel kéne tartania őket. Ez a gondolat vezérelte a manapság egyre népszerűbb játszóházak tervezőit.

A játszóházak megtalálhatóak bevásárlóközpontokban, szállodákban, és számos hasonló helyen, ahol szükség lehet arra, hogy a gyermekek biztonságos, ám szórakoztató módon foglalják el magukat, míg szüleik ügyeiket intézik. Napjainkban már kifejezetten erre a célra is épülnek különféle szórakoztató létesítmények gyermekeknek, melyek akár rendezvényeknek is helyt adnak.

A játszóházak építésénél a legfontosabb szabály, hogy minden maximálisan biztonságos legyen. Épp ezért mindent puha anyaggal vonnak be, falak helyett pedig általában inkább hálót alkalmaznak. A játszóházak kivitelezésében nincs helye hegyes, kemény sarkoknak, éleknek. A fő, hogy a gyermek akkor is biztonságosan játszhasson, ha éppen nem figyel rá a szülő. Természetesen minden játszóháznak vannak alkalmazottai, akik figyelik a gyerekek minden mozdulatát.

A játszóházak általában 3-12 éves gyermekek számára nyújtanak kikapcsolódást. A játszóházak berendezését ehhez igazodva próbálják mindig kialakítani: olyan aktivitásokat építenek be, melyeket kisebb és nagyobb gyermekek számára is élvezetes lehet használni, például csúszdákat, különféle mászókákat, izgalmas, labdás tereket, vagy ügyességi tereket, ugrálókat. A kaland tehát minden gyermek számára garantált – ami a játszóházak felszerelését illeti.

Amennyiben az Ön számára is a gyermekek biztonsága és szórakozása a legfontosabb, és szeretné bővíteni intézményét, mindenképpen keressen fel bennünket a www.ips-gyermekszem.hu weboldalunkon, ahol megtekintheti széles kínálatunkat, és bővebben olvashat szolgáltatásainkról! Bátran hívjon minket telefonon, a +36 26 560 358-as számunkon, vagy érdeklődjön e-mailben, az info@ips-gyermekszem.hu címünkön keresztül!