=

Életmód

Elpusztult állatok elszállítása: Óvja gyermekei egészségét!

A kicsi gyerekek, na és persze a nagyobbak is, igazán jól érzik magukat a szabadban. A legtöbbjüket nem kell noszogatni, ha arról van szó, hogy ki kell mozdulni a négy fal közül. Kirándulás, egy nagy séta, a játszótér vagy egy régóta várt fagyizás alkalmával neki lehet vágni az utcáknak, és jól érezni magukat, hiszen a környék annyi érdekes dolgot tartogat, olyanokat is, amiket a szobában soha nem tapasztalhat meg! Ezek a dolgok lehetnek vidámak, érdekfeszítőek, de köztük vannak a rossz dolgok is. Ez elkerülhetetlen, ha valaki kilép a nagyvilágba, legyen az akár a szomszéd utca vagy a közeli játszótér. Szerencsére kis odafigyeléssel tudunk ellene tenni.

Ilyen negatív tényező lehet az, ha a gyerekek egy elhullott állatba botlanak az árok szélén, a játszótéren vagy az út mentén, esetleg a kert végében, hiszen előfordulhat, hogy sokáig nem gondoskodik senki az elpusztult állat szállításáról. A környék jellemzőitől függően többféle állat is megfordulhat éjjel és nappal is az utcákon, kertekben.  A természetközeli helyeken gyakoribbak a vadállatok, nem ritka, hogy a rókák, menyétek bemerészkednek a városokba és feltúrják a kukákat némi könnyen szerzett ennivaló reményében. Ezek az állatok lehetnek betegek is vagy a talált ételmaradékok, esetleg patkányméreg elfogyasztását követően elhullnak. Az úttestek, forgalmasabb utak mentén már gyakrabban látni elpusztult állatokat, amik az arra haladó autók alá futottak és nem élték túl.

Bármelyik eset is áll fenn, az eredménye ugyanaz, méghozzá a lakott területen vagy annak közelében maradt állat tetem. Az elpusztult állatok szállításáról mihamarabb gondoskodni kell, és eltüntetni őket, mielőtt a gyerekek találják meg azokat, hiszen egészségügyi veszélyt is hordoznak, nemcsak ronda és szomorú látvány egy halott állat, de veszélyes is.

A www.tetemszallitasbudapesten.com weboldalunkon megtalál minket, és hívhat bármikor, ha elpusztult állat elszállításáról van szó. Keressen minket, és amint lehet, intézkedünk, a talált állattetemet elszállítjuk a helyszínről, ezután pedig elhamvasztjuk. A +36-30-311-77-88-as telefonszámon vagy honlapon keresztül is elérhetőek, bátran keressen fel minket!