=

Divat-Trend

Évezredes testdíszítés: a tetoválás története

Habár a tetoválás viselése ma már egyre elfogadottabbá válik, mégis sokan vannak, akik rosszallóan néznek egy-egy kivillanó színes vagy fekete-fehér mintára, feliratra. Pedig a test díszítésének ezen formája, már az ókoriaknál is fellelhető, így bátran kijelenthetjük, hogy a tetoválás egyidős az emberiséggel.

Az ókori egyiptomiak is díszítették tetoválással a testüket, erről tárgyi emlékek és megvizsgált múmiákon talált festéknyomok is árulkodnak. Az egyiptomiak által készített testrajzok még csupán pontok és vonalak voltak, melyeket főleg fiatalok és tehetősebb kasztokba tartozók viseltek. Akárcsak az egyiptomiaknál, a görögöknél is a nemesség jelképe volt a tetoválás, ellentétben a rómaiakkal, akik inkább rabszolgáik és a bűnözők megjelölésére használták a tetoválást.

Az amerikai indiánok, polinézek és az asszírok is ismerték a test díszítés ezen módját, a japán tetoválás kultúra pedig az egész világon ismert.

A középkorra, Európában már csak elvétve lehetett tetovált embereket látni, főleg a Szent földről hazatérők csináltattak ilyen szuveníreket. A 17. századra a tengerészek újra meghonosították a nyugati kultúrában és nekik köszönhetően nem csak elterjedt, de a felsőközép osztálybeliek körében egyenesen divattá vált az eltakarható, diszkrét helyeken viselt tetoválás.

Az első tetováló gép szabadalmaztatása a 19. század végén következett be, feltalálója pedig nem más, mint Samuel O’Really. A 19-20. századra a tetoválás renoméja erősen megrendült, köszönhetően a világháborúkhoz köthető háborús tetoválásoknak és a hepatitis elterjedésének.

Napjainkra társadalmilag elfogadottá vált, életkortól, nemtől és rangtól függetlenül bárki varrathat magára bármit.

A művészi kivitelezés mellett a kedvező ár és nem utolsó sorban a minőségi és higiénikus megvalósítás alapkövetelmény a tetoválás készítésénél. Látogassa meg weboldalunkat, a www.tatoosilver.hu-t, ahol minden információt megtalál ahhoz, hogy Ön is megcsináltathassa ezeknek a követelményeknek eleget tevő, saját tetoválását. Bővebb tájékoztatásért hívja a +36-20/497-51-71-es telefonszámot, vagy keressen minket a tattoosilver@gmail.com e-mail címen keresztül!