=
Archívum | Gasztronómia RSS  

Lepje meg szeretteit karácsonyi édességekkel!

Nagyon közel van a karácsony, és ahogy az ünnepi hangulat a tetőfokára hág, úgy az ajándékvásárlással kapcsolatos őrület is. Ajándékot vásárolni sosem egyszerű, de karácsonykor a legnehezebb, több okból kifolyólag is. Egyrészt ilyenkor nem egy embernek kell ajándékozni, mint a szülinapok esetében, másrészt mivel rengeteg embernek adunk ajándékot, általában nem fér bele a költségvetése, hogy [...]

Tovább itt »

Érdekességek a Mojito-ról

A Mojito a világ egyik legkedveltebb koktélja. Mentás limonádéként is leírhatnánk, amit egy kis alkohollal egészítenek ki, de ennél azért többről van szó! A Mojito Kuba nemzeti itala, neve a spanyol mojado szóból ered, ami magyarul nedveset jelent. A koktél alapanyagai a fehér rum, a nádcukor, vagy nádszirup, a menta és a lime leve, valamint [...]

Tovább itt »

Főzzön különlegeset egyszerűen, online receptek segítségével!

Egyedülálló módot keres a finomságok elkészítésére? Vannak ötletei, hogy milyen ételeket főzne, de nem tudja, pontosan milyen hozzávalókkal lehetne különlegessé tenni ezeket? Online receptek hosszú sorából válogathat, akár összetevők alapján is, amelyekkel egyszerűen és gyorsan kiváló eredményhez juthat.   A főzés nem mindegyikünk kedvenc időtöltése, főként, ha már meglehetősen unjuk a megszokott recepteket. Ha újdonságra [...]

Tovább itt »

Ősszel se hanyagolja a koktélokat! Ismerkedjen meg az évszak ízeivel

Az emberek többsége a koktélokat a nyárhoz köti, pedig valójában bármelyik időszakban megállják a helyüket a változatos, színes italok! A lényeg, hogy az ízeket az adott évszaknak megfelelően határozza meg, így például ősszel az igazi fűszeres ízek kerülhetnek előtérbe! Az egyik legnépszerűbb őszi koktélnak számít a forró cider, amely önmagában a forralt bornál enyhébb alkoholos [...]

Tovább itt »

Ropogós finomság az ostyasütőből? Igen!

Liszt, cukor, tojás, sütőpor és egy kis zsiradék. Az így kapott masszát vízzel vagy tejjel kell felhígítani, majd a folyékony tészta mehet a forró sütőlapok közé. A végeredmény hagyományos vagy egyedi formájú, ropogós, aranysárgára sült ostyalapok. Az ostya a nápolyi alapanyaga is, ami egymásra rétegezett és töltött ostyákból áll. A nápolyi már az 1890-es évek [...]

Tovább itt »

Készüljön fel a befőzési időszakra Tupperware termékekkel!

Már csak egy hónap van hátra a nyárból, ilyenkor kezdődik el a befőzési időszak, ugyanis az idénygyümölcsök – és zöldségek többsége már beérett, így nincs más hátra, mint belefogni a savanyúságok, kompótok, lekvárok elkészítésébe! Mielőtt elmerülnénk a főzési folyamatokban, mérjük fel a konyhánkban található, befőzéshez szükséges eszközök mennyiségét és állapotát! Nagyon fontos, hogy a befőzéshez [...]

Tovább itt »

A Piña Colada története

A Piña Colada az egyik legismertebb koktél, szinte az összes bár kínálatában fellelhető. Létrejöttét több ellentmondás is övezi, ugyanis különböző verziók léteznek arról, hogy kinek a nevéhez köthető a népszerű koktél feltalálása. A történelmi források jelentős része Ramón „Monchito” Marrero Núñez bártenderhez köti a Piña Colada születését, aki állítólag 1945. augusztus 15-én, Puerto Rico fővárosában, [...]

Tovább itt »

Ha kedveli az igazán csípős ízeket, válasszon ételei ízesítéséhez chili esszenciát!

A chili elég megosztó, de igen sokan rajonganak érte, ezt a fűszert nemcsak csípőssége miatt ajánlott használni különböző ételek ízesítéséhez, hanem azért is, mert rendkívül jótékony hatással bír szervezetünkre! A tudósok bebizonyították, hogy a chili paprikában megtalálható kapszaicint biztosítja egészségünk megőrzését, ugyanis ezt az alapanyagot már régóta használják a gyógyításban, az ízületi gyulladások és izomfájdalmak [...]

Tovább itt »

Praktikus kiegészítője konyhánknak – a szeletelőgép!

A szeletelőgépek különböző konyhai, főzési műveletek során óriási segítséget nyújtanak nekünk. Helyettesítik a késeket, más, szeletelésre alkalmas eszközöket, ugyanis egyik említett eszközzel sem tudunk igazán szabályos, ízléses szeleteket vágni, mint egy szeletelőgéppel. A szeletelőgépeket elsősorban precizitásuk miatt használjuk előszeretettel, továbbá működtetésük alatt nem kell attól félnünk, hogy megvágnánk kezünket a hibátlan szelet létrehozása során. A [...]

Tovább itt »

Teázási szokások a világban

  A tea népszerűsége hosszú ideje töretlen a világban. Társunk a betegségek során, a hétköznapokban, szervezetünkre csakis jótékony hatással van. Rengeteg ízben élvezhetjük a forró nedűt, és szinte országonként változnak a teázási szokások, ehhez kapcsolódó rituálék. Máris itt az első, európai ember számára bonyolult rituálé, ami a japán kultúrához kapcsolódik. Nekik a szertartás színhelye maga [...]

Tovább itt »