=
Archívum | Gasztronómia RSS  

Ősszel se hanyagolja a koktélokat! Ismerkedjen meg az évszak ízeivel

Az emberek többsége a koktélokat a nyárhoz köti, pedig valójában bármelyik időszakban megállják a helyüket a változatos, színes italok! A lényeg, hogy az ízeket az adott évszaknak megfelelően határozza meg, így például ősszel az igazi fűszeres ízek kerülhetnek előtérbe! Az egyik legnépszerűbb őszi koktélnak számít a forró cider, amely önmagában a forralt bornál enyhébb alkoholos [...]

Tovább itt »

Ropogós finomság az ostyasütőből? Igen!

Liszt, cukor, tojás, sütőpor és egy kis zsiradék. Az így kapott masszát vízzel vagy tejjel kell felhígítani, majd a folyékony tészta mehet a forró sütőlapok közé. A végeredmény hagyományos vagy egyedi formájú, ropogós, aranysárgára sült ostyalapok. Az ostya a nápolyi alapanyaga is, ami egymásra rétegezett és töltött ostyákból áll. A nápolyi már az 1890-es évek [...]

Tovább itt »

Készüljön fel a befőzési időszakra Tupperware termékekkel!

Már csak egy hónap van hátra a nyárból, ilyenkor kezdődik el a befőzési időszak, ugyanis az idénygyümölcsök – és zöldségek többsége már beérett, így nincs más hátra, mint belefogni a savanyúságok, kompótok, lekvárok elkészítésébe! Mielőtt elmerülnénk a főzési folyamatokban, mérjük fel a konyhánkban található, befőzéshez szükséges eszközök mennyiségét és állapotát! Nagyon fontos, hogy a befőzéshez [...]

Tovább itt »

A Piña Colada története

A Piña Colada az egyik legismertebb koktél, szinte az összes bár kínálatában fellelhető. Létrejöttét több ellentmondás is övezi, ugyanis különböző verziók léteznek arról, hogy kinek a nevéhez köthető a népszerű koktél feltalálása. A történelmi források jelentős része Ramón „Monchito” Marrero Núñez bártenderhez köti a Piña Colada születését, aki állítólag 1945. augusztus 15-én, Puerto Rico fővárosában, [...]

Tovább itt »

Ha kedveli az igazán csípős ízeket, válasszon ételei ízesítéséhez chili esszenciát!

A chili elég megosztó, de igen sokan rajonganak érte, ezt a fűszert nemcsak csípőssége miatt ajánlott használni különböző ételek ízesítéséhez, hanem azért is, mert rendkívül jótékony hatással bír szervezetünkre! A tudósok bebizonyították, hogy a chili paprikában megtalálható kapszaicint biztosítja egészségünk megőrzését, ugyanis ezt az alapanyagot már régóta használják a gyógyításban, az ízületi gyulladások és izomfájdalmak [...]

Tovább itt »

Praktikus kiegészítője konyhánknak – a szeletelőgép!

A szeletelőgépek különböző konyhai, főzési műveletek során óriási segítséget nyújtanak nekünk. Helyettesítik a késeket, más, szeletelésre alkalmas eszközöket, ugyanis egyik említett eszközzel sem tudunk igazán szabályos, ízléses szeleteket vágni, mint egy szeletelőgéppel. A szeletelőgépeket elsősorban precizitásuk miatt használjuk előszeretettel, továbbá működtetésük alatt nem kell attól félnünk, hogy megvágnánk kezünket a hibátlan szelet létrehozása során. A [...]

Tovább itt »

Teázási szokások a világban

  A tea népszerűsége hosszú ideje töretlen a világban. Társunk a betegségek során, a hétköznapokban, szervezetünkre csakis jótékony hatással van. Rengeteg ízben élvezhetjük a forró nedűt, és szinte országonként változnak a teázási szokások, ehhez kapcsolódó rituálék. Máris itt az első, európai ember számára bonyolult rituálé, ami a japán kultúrához kapcsolódik. Nekik a szertartás színhelye maga [...]

Tovább itt »

Kiváló ízek a nagy napon – Az ideális esküvői catering kiválasztásának feltételei

Az esküvő napján mindenki azt szeretné, hogy minden tökéletes legyen. A házasulandó pár legalább fél évet készül a nagy napra, rengeteg időt és energiát használnak fel, hogy az esemény örök emlék maradjon számukra. Különböző szolgáltatások állnak rendelkezésre és a leggondosabb kiválasztást az esküvői catering igényli, mert több fogásból áll, és sokféle szempontot érdemes figyelembe venni. [...]

Tovább itt »

Magyar ízek bűvöletében

Manapság már könnyen megkóstolhatjuk a különböző országok ízeit idehaza is. Megannyi vendéglátó hellyel találkozhatunk, amik direkt egy ország ízeire specializálódtak, így kedvünkre válogathatunk, hol szeretnénk egy kellemes vacsorát vagy csak egy egyszerű ebédet elfogyasztani. Minden ország más konyhával rendelkezik, így más ízekben, élményekben lehet részünk a felszolgált ételek által. De miért fordulnánk más tájak ételeihez, [...]

Tovább itt »

Könnyítse meg a főzést mikrós kuktával!

A mai világban már megannyi konyhai újítás áll rendelkezésünkre, amik megkönnyítik a dolgunkat ételkészítés közben. Különböző szeletelőgépek, fritőzök, megannyi funkcióval rendelkező sütők, speciális fazekak és más használati eszközök állnak rendelkezésünkre, amelyek segítségével felgyorsíthatjuk munkánkat és általuk akár az ételkészítés is kevesebb figyelmet igényel, hiszen a megfelelő hőfoktól kezdve a sütés hosszáig, sok lehetőséget be tudunk [...]

Tovább itt »