=

Anyaság

Gyermeke középiskolai felvételi előtt áll? Fordítson figyelmet a matematika korrepetálásra!

A gyerekek számára az első komolyabb vízválasztó a középiskolai felvételi, ugyanis szinte már karnyújtásnyira vannak a felnőtté válástól. Ezért nem véletlen, hogy ebben az időszakban jobban belemerülnek a tanulásba, hiszen a biztos jövőjüket most alapozhatják meg. Nemcsak a diákoknak jelent kihívást a nyolcadik osztály, hanem a szülőknek is, mivel nekik is céljuk, hogy gyermekük a legjobb középiskolába kerüljön, ezért sok esetben a jobb eredmények érdekében külön korrepetálási lehetőségeket keresnek.

A felkészülés során a legtöbb problémát a matematika tantárgy okozza, ugyanis nem minden diák reál beállítottságú, ráadásul gyakran még a legjobb matekosok is e tantárgy feladatsorán buknak el a felvételikor. Ahhoz, hogy ez ne fordulhasson elő, és a gyereknek sikerélménye legyen, a felkészülés során kiemelt figyelmet kell fordítani a matematika korrepetálásra!

Ha gyermeke érdeklődik a természettudományok iránt is és az általa kiválasztott középiskolában ehhez kapcsolódó tagozatot jelölt meg, a felvételire való felkészülés során nemcsak a matematika korrepetálásra kell kiemelt figyelmet fordítani, hanem például a fizikára is. Ugyanis több gimnázium tart belső felvételit, az induló osztályok specifikációjának megfelelően, így nem kizárt, hogy természettudományi osztály esetében fizikából is megmérettetésre számíthat gyermeke.

Mivel a középiskolai felvételi fontos fordulópontja gyermeke jövőjének, elengedhetetlen, hogy tapasztalt szakemberre bízza a matematika korrepetálást, hiszen a sikertelen felvételi hatalmas csalódást okozhat a gyermeknek, ami egy életre nyomot hagyhat a lelkében!

Ha még nem találta meg a megfelelő személyt a matematika vagy fizika korrepetáláshoz, forduljon hozzám bizalommal! Lipovszky Péter vagyok, matematika-fizika szakos magántanár, és szívesen segítek, hogy sikerrel záruljon a középiskolai felvételi! További információkat honlapomon találhat, melyet a www.matek-fizika-korrepetalas.hu webcímen érhet el, illetve kérdéseivel hívjon bátran telefonon, a 06-70-532-4476-os számon vagy keressen e-mailben, a magantanar@matek-fizika-korrepetalas.hu címen!