=

Gasztronómia

Ha kedveli az igazán csípős ízeket, válasszon ételei ízesítéséhez chili esszenciát!

A chili elég megosztó, de igen sokan rajonganak érte, ezt a fűszert nemcsak csípőssége miatt ajánlott használni különböző ételek ízesítéséhez, hanem azért is, mert rendkívül jótékony hatással bír szervezetünkre!

A tudósok bebizonyították, hogy a chili paprikában megtalálható kapszaicint biztosítja egészségünk megőrzését, ugyanis ezt az alapanyagot már régóta használják a gyógyításban, az ízületi gyulladások és izomfájdalmak ellen felhasznált krémekben, nem hiába találkozunk gyógyszertárakban olyan kenőcsökkel, olajokkal, amik összetevői között megtalálható a chili. Azzal is régóta tisztában vagyunk, hogy hogy a chili paprikával készült ételek csökkentik a magas vérnyomást, és jótékony hatással bírnak a koleszterin szintre, megelőzik a vérrögök kialakulását is. A chili paprika számos előnnyel rendelkezik, de ajánlott tartani a mértékletességet, mert túlzott fogyasztása nem tesz jót emésztőrendszerünknek, találjuk meg az arany középutat, és ha egy étel fűszerezése megkívánja a chilit, bátran használjuk!

A chilit nemcsak por formájában vásárolhatjuk meg, hanem az olajtól kezdve a krémekig különböző állagban juthatunk hozzá, ezek közül a legkedveltebb a chili esszencia. A termék igazán intenzív ízeket garantál, ugyanis az esszenciát gondos facsarás útján nyerik ki a paprikából, ennek köszönhető, hogy a megszokott chili fűszereknél ez a kivonat sokkal erősebb ízt produkál, így elég belőle akár egy késhegynyi, és máris érezzük a chili aromáját! Bármihez felhasználhatjuk a chili esszenciát, különböző húsokhoz, vagy szószok készítéséhez.

Ha szeretné kipróbálni a valódi tüzes ízeket, válassza a Sárréti Chilifarm chili esszenciáját! A termékről tájékozódjon weboldalunkon, a www.chilifarm.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-554-5227-es számon, vagy írjon e-mailt a shop@chilifarm.hu címre!