=

Karrier

Ha nagy leszek, dísznövény kertész leszek!

A növények szépsége, színei, illata, pozitív hatása a környezetre mindenkit elbűvöl. Vitathatatlanul képesek megszépíteni egy kertet, egy helyiséget, pozitív hatással vannak az emberekre, és persze kijelölt helyük van az ökoszisztéma egyensúlyának fenntartásában is. A növények szakszerű gondozására ezért mindig volt és lesz is igény. Az olyan hozzáérő szakemberek, akik ismerik és szeretik a növényeiket, értik és tudják, hogy mit csinálnak, mit kell tenniük azért, hogy gyönyörűek maradjanak, mindig találnak állást.

Ön is azt fontolgatja, hogy dísznövény kertésznek áll? Érdemes lenne egy szakmai tanfolyamot elvégeznie. Egy ilyen OKJ tanfolyamon képzett oktatók segítségével sajátíthatja el mindazt, amitől a későbbiekben megbízható és minőségi munkát végző dísznövénykertész válhat Önből. Az oktatás alapja természetesen az elmélet, ami a növények alapos ismeretére épül, és sorra veszi azokat az információkat, amik a növények gondozására irányulnak. Hogyan kell locsolni, trágyázni, metszeni, átültetni, szaporítani őket, hogyan ismerjük fel, ha megbetegszenek, melyiket mivel érdemes egymás mellé ültetni, mérgezőek, esetleg ehetőek-e. Megannyi fontos és nélkülözhetetlen adat, ami a dísznövény kertész szakmai kompetenciájának alapját képezi. Az elmélet után jön a gyakorlat, amikor a tanultakat élesben, igazi kertben, valódi növényekkel kell elsajátítani és alaposan begyakorolni.

Dísznövény kertészre nemcsak hazánkban van igény, nagyon keresettek külföldön is. Parkok, magánkertek, arborétumok, kertészetek, növénykereskedések és egyéb, növényekkel rendelkező intézmények szívesen alkalmaznak olyan megbízható munkaerőt, akinek keze nyomán gyönyörű zöld terület sarjad.

Amennyiben a külföldre költözés ötletét fontolgatja, érdemes a dísznövény kertész szakmával is szerencsét próbálni. A Profissimus Tanácsadó Iroda Kft. weboldalán, a www.profissimus.hu-n minden erre vonatkozó információt megtalál. Olvasson utána, vagy keressen minket megadott elérhetőségeinken, hogy tájékozott legyen induló OKJ tanfolyamainkról! A segítségünkkel keresett dísznövény kertész válhat Önből! Hívjon minket a +36-72-497-620-as telefonszámon, vagy írjon a boli.betti@profissimus.hu e-mail címre!