=

Otthon-Lakberendezés

Hogyan állítsuk meg a falpenészt?

A penész megkeseríti napjainkat, egészségünkre rendkívül ártalmas, emellett otthonunk különböző felületein nem nyújt túl esztétikus látványt. Az esetek többségében a penész a falakat támadja meg, és hiába távolítjuk el a felületről egy rongy segítségével, rövid időn belül újra jelentkezik a környezetre, emberi szervezetre ártalmas jelenség.

A falpenész feltűnését több tényező, körülmény befolyásolja, az egyik, a falak szerkezeti állapota. Ha rossz minőségű téglából épült a ház vagy a szigetelés nem megfelelő technikával, alapanyaggal készült, esélyes, hogy vizesednek a falak, és e tényezők találkozása okozhat falpenészt. Sajnos nem minden esetben van arra lehetőségünk, hogy a falakat szerkezetileg teljesen újjávarázsoljuk, de különböző módszerek segítségével kivédhetjük a penészedést!

Falpenész akkor is jelentkezhet, ha szerkezetileg kiválóak a falaink, de a kellő mennyiségű szellőztetésről nem gondoskodunk. Hidegebb időszakban hajlamosak vagyunk mellőzni az ablakok nyitását, mert nem szeretnénk, ha a fűtött szobában a komfortérzetünket a jéghideg levegő megborítaná. A hidegebb évszakokban is fordítsunk gondot a szellőztetésre! Télen elkerülhetetlen, hogy ruháinkat a lakótérben szárítsuk, emiatt folyamatosan gondoskodnunk kell arról, hogy a nedvesség ne csapódjon ki a falakon penész formájában, ezt pedig folyamatos szellőztetéssel kivédhetjük!

A szellőztetésen kívül különböző vegyszerek is rendelkezésünkre állnak a falpenész kiirtásában, ezeket használhatjuk festés előtti falkezelés során, mielőtt színt vinnénk a felületre, de utólag is van lehetőségünk eltüntetni a falpenészt, ha nincs anyagi keretünk egy teljes falfelújításra. Kezelés után mindenképp gondoskodjunk a falak megfelelő szellőzéséről, a szekrényeket, ágyakat ne toljuk rá teljesen a felületekre, kis szellőzőrésre mindig szükség van!

Ha folyamatosan problémát jelent otthonában a falpenész, kiirtásához megfelelő szakemberek segítségét kérje, vagyis az Euró-Higiénia Kft.-ét! Termékeinkről bővebben honlapunkon, a www.euro-higienia.hu címen tájékozódhat, kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-1-383-8367-es számon vagy írjon e-mailt az info@euro-higienia.hu címre!