=

Otthon-Lakberendezés

Hogyan ápoljuk a balkon növényeket?

Az otthonhoz tartozó zöldellő kert nem mindenkinek adatik meg, ám azoknak sem kell lemondania a természet szépségeiről, akik a nyüzsgő nagyvárosokban élnek, hiszen a balkon növények kiváló megoldást kínálnak. A balkon növények éppúgy nagyszerűen mutatnak erkélyeken, mint teraszokon vagy akár ablakokban, azonban kiemelt figyelmet kell fordítani rájuk, ugyanis korlátozott mennyiségben áll rendelkezésükre a tápanyag, víz és föld, melyet tulajdonosaiknak szükséges pótolni. A kérdés már csak az, milyen szempontokat tartsunk szem előtt a balkon növények gondozása során?

  • Akadályozza az alsó rétegekbe jutó levegő és víz útját, ha közvetlenül locsoljuk a növényt, hiszen ennek hatására tömör, kemény réteg képződik a virágföld felületén. A legegyszerűbb megoldás, ha alulról locsolunk, esetleg egy követ vagy fakérget teszünk a föld tetejére, és ezt öntözzük. Amennyiben már tömörödött a föld, egy kerti villával lazítsuk fel, akár a balkon növény gyökerét is megmozgathatjuk kicsit.
  • Ajánlott elkerülni, hogy a föld teljesen kiszáradjon, ennek érdekében pedig célszerű naponta, de nagy hőségben akár napi kétszer is locsolni, vagy nagyobb mennyiségű vizet tenni az alátétbe.
  • A hervadó virágokat érdemes lecsípni, ennek köszönhetően a növény nem a magok érlelésére fordítja energiáit, hanem szép, új virágok nevelésére.
  • Az intenzív virágzást elősegíthetjük továbbá a balkon növény típusának megfelelő tápoldat alkalmazásával. A szerek előírt használata eltérő lehet, de általánosságban elmondható, hogy hetente érdemes megismételni a tápoldatozást.

Amennyiben Ön is szeretné pompás balkon növényekkel gazdagítani környezetét, ismerje meg cégünk, a Starkl Kert Kft. termékpalettáját! Látogasson el www.starkl.hu weboldalunkra, ahol felfedezheti kínálatunkat, és további hasznos tanácsokat is olvashat! Felmerülő kérdéseivel hívjon minket bátran a +36-94-329-700-as telefonszámon vagy írjon nekünk a katalogus@starkl.hu e-mail címre, szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!