=

Karrier

Hogyan kell adóznunk, ha a GYES ideje alatt vállalkozni szeretnénk?

Egyre gyakrabban érzi úgy, hogy szívesen foglalkozna valami mással is gyermeke gondozása mellett? Belefér az idejébe, hogy állást keressen, viszont teljes munkaidőben egyelőre még nem vállal feladatot? Lehetősége van arra, hogy vállalkozzon, így a saját időbeosztása szerint végezheti munkáját. Részletesen tájékoztatják a lehetőségekről, ha adótanácsadást Óbudán vesz igénybe.

Teljesen megváltozik az életünk, amikor bővül a családunk: minden figyelmünk a gyermekre összpontosul, és rengeteg teendőnk van. Ahogy nő, egyre több időnk marad magunkra is, de teljes idejű munkát még nem valószínű, hogy tudunk vállalni, a részmunkaidős tevékenységek pedig nem biztos, hogy megfelelnek, és elég ritkák is, így a legjobb döntés az lehet, ha vállalkozunk. Akár saját céget alapítunk, akár magánvállalkozóként dolgozunk, nem szabad megfeledkeznünk az adózásról. A terhek mértéke ugyanis eltér egymástól: egyéni vállalkozóként havi fix összeget kell fizetnünk. Ha baba mellett dolgozunk, ugyanúgy vonatkozik ránk a járulékok térítése is. Csak akkor mentesülhetünk az adó fizetése alól, ha nem folytatunk semmilyen tevékenységet. Alkalmazottként csökkenhet a ránk vonatkozó adózási összeg, de ez attól is függ, hogy pontosan hány órát dolgozunk naponta. Vállalkozás tagjaként szintén rengeteg kötelezettségünk van, amelyekről érdemes részletesen informálódnunk. Célszerű adótanácsadást Óbudán kérnünk, ahol naprakészen tájékoztatnak bennünket a különböző járulékok megfizetéséről.

Vágner Emília vagyok, könyvelő és adótanácsadó, Óbudai könyvelő irodámban Önnek is segítséget nyújtok az adózást és a könyvelést érintő kérdésekben. Tudjon meg többet szolgáltatásaimról a www.konyvelesobudan.hu címen elérhető weboldalamon! Forduljon könyvelő irodámhoz Óbudán, és kérjen tanácsot, ha kismamaként szeretne vállalkozást indítani, akár céges, akár magánvállalkozói formában! Előzetes egyeztetésért hívjon a 06-70-636-1002-es telefonszámon, vagy írjon a vagner.emilia@konyvelesobudan.hu e-mail címre!