=

Anyaság

Hogyan segítsem a művészi hajlammal megáldott gyermekemet?

Gyermekünk, ahogy cseperedik, felfedezi a környezetét, mindent szeretne megismerni az őt körülvevő világból. Számos készségét segíti, ha papírt és ceruzákat adunk a kicsinek, és hagyjuk kibontakozni, kellő segítséggel akár igazi tehetség is születhet a kezdetleges próbálkozásokból!

Amikor a gyerek először kezdi el kibontakoztatni kreativitását, általában arra gondolunk: mi is így kezdtük, de nem jutottunk tovább a pálcikaembernél. Azonban, ha segítjük mindenben és megfelelő eszközökkel támogatjuk gyermekünket, lehet, hogy egy nap ő ebből fog megélni. A művészet segít az önkifejezésben, másokat pedig boldogsággal és ámulattal tölt el.

Hogyan segítsük a gyermeket, ha láthatóan jó a kézügyessége és érdeklődik a művészetek iránt? Először is, biztosítanunk kell neki a megfelelő eszközöket: sok-sok papírt, ceruzát, festéket, gyurmát, lehetőleg minél többet sokfélébbet. Mindemellett az alapvető berendezéseket is a kézműves tevékenységekhez igazítani a gyerekszobában:

  • Érdemes beszerezni olyan íróasztalt, amely megkönnyíti a festést, rajzolást. Az állítható magasságú asztalok előnye, hogy a gyerek növekedésének megfelelően állítható a bútor, és ő úgy tudja beállítani magának, ahogyan kényelmes. A művészek nem véletlenül szeretnek dönthető asztallap mellett dolgozni. Nagyon nagy segítség lehet gyermekünk számára, hogyha kényelmesen és minden pontot elérve képes színezni, a vonalakat precízen meg tudja húzni.
  • A szék esetében a forgószék jelenti a legkiválóbb megoldást. A legfontosabb szempont, hogy egészséges tartást biztosítson a gyermek gerincének, emellett kényelmes ülés essen benne, akár hosszú órákon át is.

Amennyiben Ön is észrevette gyermeke művészhajlamát, itt az ideje azon gondolkodni, hogyan fogja támogatni őt a jövője érdekében! Vásároljon praktikus és minőségi íróasztalt, valamint forgószéket, böngésszen webshopunkban, a www.mollbutor.hu oldalon! Rendelje meg azokat a bútordarabokat, melyek Ön szerint a leginkább támogatnák gyermekét tehetsége kibontakozásában! Kérdéseivel bátran keressen minket a +36 20 91 43 350-es telefonszámunkon, e-mailben a webshop@mollbutor.hu címen keresztül!