=

Gasztronómia

Hűsítő nyári koktéllal a meleg ellen!

Az egyik legkedveltebb nyári ital mindenképpen a koktél, hiszen egyrészt megvan benne a limonádék hűsítő ereje, és alkoholtartalmának köszönhetően még esti bulizáshoz is tökéletes választás. Mivel szórakozóhelyeken és bárokban a koktéloknak sokszor igen magas ára van, érdemes otthon elkészítenünk magunknak és vendégeinknek. Azonban egy koktél attól még nem koktél, hogy összeöntünk valamilyen alkoholos italt és üdítőt. A koktél titka az alapanyagokban, az elkészítésben, és az ezeknek köszönhető különleges kinézetben rejlik.

A koktélok elmaradhatatlan alapanyaga az alkohol. Persze készíthetünk alkoholmentes italokat is, csupán az íz élményért, de mégiscsak alkoholos italként vált népszerűvé a koktél. A legnépszerűbb változatokhoz használt alkoholok a vodka, tequila, gin és a különböző rumok. Az édes íz elérése érdekében használhatunk gyümölcsszirupokat, vagy püréket is.

Az ízek tökéletes harmóniájához a sok alapanyagot össze is kell keverni, erre jó a koktél shaker. Ha a jéggel együtt rázzuk össze az italkeveréket, akkor a hűtést is megoldottuk. Végezetül, figyeljünk arra, hogy megfelelő koktélos poharakat válasszunk, hiszen a megjelenés majdnem olyan fontos, mint az íz.

A koktél kiegészítők közé tartozik az elmaradhatatlan koktélcseresznye, melyet nagyobb mennyiségben, befőttes üveges kiszerelésben tudunk beszerezni. Ezen kívül rengeteg egyéb gyümölccsel díszíthetjük koktélunkat, az ananásztól kezdve a citromig. Ezeket a kiegészítőket koktélszúrókával vagy fogvájóval tudjuk rögzíteni.

A koktél éke mindig a szívószál. Az ital típusától függően választhatunk a vastag szívószálak és a vékonyabb, hajlítható változatok között, de ha igazán fel akarjuk dobni koktélunkat, akkor beszerezhetünk különleges, egyedi szívószálakat is.

Ha igazán dekoratív és ízletes koktélokat szeretne készíteni, forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk honlapján, a Minden ami Bár weboldalán megtalálja valamennyi koktél kiegészítőt és alapanyagot! Látogasson el honlapunkra, a www.mindenamibar.com oldalra, és válogasson kedvére barista kellékeink között! Felmerülő kérdéseivel bátran keressen minket a 06-70 / 617-0280-as telefonszámon, valamint az office@mindenamibar.com e-mail címen!