=

Karrier

Interjú angolul – fel van rá készülve?

Ha munkát keresünk, számítunk arra, hogy behívnak minket interjúra. Viszont sokszor és manapság egyre többször nem csak egy sima interjúra kerül sor, hanem ma már egyre több helyen, főként multinacionális cégeknél az interjú angolul folyik.

Interjú angolulAz állásinterjú angolul már legalább 10 éve jelen van valamilyen formában a kiválasztási folyamatban. Természetesen azóta az angol nyelv szerepe csak nőtt és így az állásinterjún is nagyobb súllyal szerepel a döntési mechanizmusban.

A sikeres önéletrajz titka

Az állás interjú angolul azoknak sem egyszerű feladat, aki profi szinten beszélik az angolt, hiszen akkor is fontos, hogy miket mond az ember, milyen kifejezéseket használ. Azoknak, akik viszont nem beszélnek tökéletesen, de megjelöltek egy olyan pályázatot, ahol kérnek angol nyelvtudást, az interjú angolul egy rémálommal is felérhet.

Az interjú angolul a nyelvtudást, nyelvtudási szintet hivatott felmérni és hogy nem csak papírja van-e az adott tudásról, hanem tényleges nyelvtudása. Általában interjú angolul nem meglepetésként érni az embert, többnyire, ha az Interjú angolul fog zajlani, az előre elmondják és sokszor még az álláshirdetésben is szerepeltetik, hogy ez által is szűrjék a kevésbé magabiztos jelentkezőket.

Interjú angolulA legáltalánosabban az angol nyelvre való átváltás, amikor 5-10 percre az interjúztató átvált és angolul teszi fel a szokásos interjúkérdéseket. Viszonylag ez a fajta nyelvtudás próba a legártalmatlanabb, de talán pont ezért nem veszik sokan komolyan a készülést még erre sem.

Különösen multinacionális cégeknél gyakrabban kell számítani hosszabb, akár 40-60 perces angol nyelvű interjúra is. Ilyen esetben az interjú angolul zajlik teljes egészében. Erre már kötelező készülni, mert ritka, hogy valaki annyira jól tudjon angolul, hogy mind általános mind szakmai kérdésekben folyékonyan, szabatosan legyen képes strukturáltan, meggyőzően kommunikálni ha az interjú angolul történik.

Címkék: , , , , ,