=

Életmód

Ismerje meg családja történetét, vágjon bele a családfakutatásba!

Családi összejöveteleken a nagyszülők, idősebb rokonok gyakran emlékeznek vissza a régi időkre, fiatalságukra. Ezek a történetek a résztvevők közül egyeseknek olyannyira felkelti az érdeklődését, hogy ennek hatására szeretnék jobban megismerni családjuk történetét. Elkezdődnek a kutatások, beszélgetések, előkerülnek régi fényképek, dokumentumok és anyakönyvi kivonatok azért, hogy az érdeklődők megtudják, pontosan honnan is származnak és milyen vér csörgedezik bennük. Egy ponton túl viszont már segítségre van szükség a család történetének feltárásához, mivel a nagyszülők, idősebb rokonok emlékezete ritkán terjed túl a saját nagyszüleik és az ő történeteik körén. Ha Ön is megrekedt, forduljon szakemberekhez a családfakutatással kapcsolatban!

A családfakutatás számos meghökkentő információval, meglepetéssel szolgálhat, tökéletes arra, hogy az emberek lássák sokszínűségüket a családjukon keresztül. A családfakutatáshoz a legnagyobb segítséget a születési, illetve halotti anyakönyvi kivonatok jelentik, viszont ezek a dokumentumok gyakran már a dédszülőknél nincsenek meg, beszerzésük pedig rendkívül körülményes és időigényes. Ebben tudnak segítséget nyújtani a családfakutatással foglalkozó szakemberek. Közreműködésükkel nem jelent kihívást a legszerteágazóbb családfa feltárása sem, hiszen rutinjuknak köszönhetően tudják, mely vonalon induljanak el. Ha bármilyen információ, dokumentum már a rendelkezésére áll, ne feledkezzen meg azok átadásáról, hiszen így a szakembereknek még egyszerűbb lesz a dolguk!

A családfakutatás során kiderült információk segítenek eloszlatni az emberek fejében kialakult előítéleteket, hiszen így tudatosul bennük az, hogy milyen összetett, sokféle a saját családjuk is. Ha Ön is szeretné megtudni az igazságot a család történetéről, forduljon bizalommal Pálmai András családtörténészhez! Rántsuk le együtt a leplet az ősök titkáról! A családfakutatásról bővebb információkat honlapomon találhat, amit a www.csaladfakutato.hu címen érhet el. Kérdés esetén hívjon telefonon, a 06-70-453-6827-es számon vagy írjon e-mailt az info@genealogus.hu címre!