=

Gasztronómia

Jeges kávéval a meleg és a fáradtság ellen

Ebben a nagy melegben mindenki egy kicsit nyomott hangulatú, a meleg, a napfény kiszívja az energiánkat, éjjel sem tudunk olyan jól aludni, ha csak nincs otthonunkban légkondicionáló. Nappal fáradékonyabbak és lustábbak vagyunk. Felfrissítésképpen mindenkinek ajánljuk a jeges kávét.

Jeges kávéA jeges kávé olyan nyáron, mint télen a forralt bor: A jeges kávé ötvözi azt, amire nyáron szükségünk van: hideg, hiszen a nagy melegben csak a hideg esik jól, illetve kávé, mely remélhetőleg kicsit felpörgeti az embert. A jeges kávé lehet a megoldás a nyár okozta fáradtságra és levertségre.

A testmozgás is segít, ha rá tudjuk magunkat venni!

Jeges kávét készíteni nem is nehéz. Alapanyaga valójában a jég. A kávé ahogy ráöntjük a jégre,  a lehűtés folyamán minden aromáját elveszíti. Ezért érdemes a keserű ízt kiegészíteni, édesíteni. A hideg kávéban nehezebb a cukrot feloldani, azt előre el kell keverni az italkészítés folyamán.

Jeges kávéA jeges kávé egy változata a frappé, mely 1 adag kávéból, 1 dl darált jégből vagy jégkockákból, 2 gombóc fagylaltból (vanília, csokoládé, sztracsatella, dió), cukorból vagy sűrű cukorszirupból, tejszínhabból, fahéjból áll, illetve csokoládédarabokból a díszítés során.
A fagylaltot és a kávét turmixban összekeverjük, így krémessé válik. Egy magas üvegpohárba jeget szórunk, és ráöntjük az összeturmixolt fagylaltos kávét. Őrölt fahéjjal, cukorral vagy sűrű cukorsziruppal, tejszínhabbal és csoki reszelékkel díszítjük.

 

Címkék: , , , , ,