=

Wellness

Jóga a test és a szellem egészségéért

A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése. Eszerint alapvetően kétféle jógát különböztetünk meg: testi és szellemi jógát. A jógának több változata ismert, amelyeket a különböző személyiségtípusokhoz fejlesztettek ki.

JógaA jóga mindennapos gyakorlása önmagában is hasznos. Javítja az egészséget, jó közérzetet teremt, mentális megtisztulást hoz és az életminőség javulását eredményezi. A jóga fejleszti a testet, az elmét, az érzelmeket és a szellemet. A betegség és a mentális stressz enyhíthető az egyén tudatosságának és a benne lakozó öngyógyító erőknek a felébresztésével. Az érzelmek megerősítésével és az elme lecsendesítésével olyan érzékelési módra teszünk szert, amely a béke, a szabadság és a belső erő érzését eredményezi.

Stressz ellen is hasznos a jóga!

A jóga gyakorlatai elvégezhetőek gyorsan, hogy felmelegítsék az emberi testet, vagy lassan, hogy fejlesszék az ellenálló képességet, a kitartást és tökéletesen összehangolják a mozdulatokat. Bárki elkezdhet jógázni, még akkor is, ha nem érzi magát különösebben erősnek, vagy lazának, mert ezek a kepésségek rendszeres gyakorlással megszerezhetőek.

A jóga olyan izmokat mozgat meg, amiről eddig nem is tudtuk, hogy léteznek, csak amikor megérezzük. Élettel tölti meg testet, megnyugtatja az idegrendszert, helyre rakja a csontokat, fiatalít, amit nem csak a mozgáson, de a bőrön, viselkedésedben és gondolkodásodban is észrevehető. A jóga gyakorlása során megszerzett “tapasztalatok” fejlesztik a személyiséget is. Egy olyan megközelítési móddal, amely az élet minden területét átöleli.

JógaA jóga lehetővé teszi, hogy rátaláljon valódi önmagára, belső értékeire, valamint hogy összhangba tudja hozni álmait, vágyait és így közelebb kerüljön megvalósításukhoz. A jóga gyakorlatokkal felszabadítható a mindenkiben szunnyadó életenergia, nő a kreativitás, rugalmasabb lesz és nem csak izomban, hanem gondolkodásban is.

Címkék: , , , , ,