=

Anyaság

Kandalló és a gyerek: avagy mire figyeljünk?

Októberben már nagyjából mindenhol elkezdődött a fűtési szezon Magyarországon. A legtöbben gázzal fűtenek be ilyenkor, de sok háztartásban megtalálható már a kandalló is, illetve vannak, akik akár kandalló építésre is igényt tartanak az egyediség nevében. A kandalló építés ugyanis nem csak kiváló módszer a hidegebb idők ellen, de pompás éke a nappalinak is. Meghitt, nyugodt, kellemes légkört varázsol a kandalló a házba.

Gyerekes családoknál azonban hordozhat némi veszélyt a kandalló építése, vagy a kandallóval való fűtés. Cikkünkben megosztunk néhány hasznos tippet, hogy felhívjuk a figyelmét a lehetséges veszélyforrásokra!

Először is a kandallótól eleve érdemes távol tartani a kicsiket! Sose engedjük, hogy gyermekünk körülötte sürgölődjön felügyelet nélkül! Ha a kandalló mellett játszik, mindenképpen legyen vele valaki, aki figyel rá! A tüzeléshez használt eszközöket tartsuk a gyermekektől távol, olyan helyen, ahol csak mi érhetjük el. Semmiképp se nyúljon gyermekünk sem ezekhez, sem pedig a kandalló részeihez! Ha kandalló építésen gondolkodunk, ne nyitott, hanem zárt tűzterűt válasszunk! Ezáltal a tűzhöz közvetlenül nem férhet hozzá a gyermek, nem égeti meg sem a pernye, sem a kicsapó tűzcsóvák.

A kandalló ajtaját se engedjük meg, hogy egyedül nyissa ki, ugyanis megégetheti magát vele. Nekünk is érdemes egy ronggyal, vagy egy kesztyűvel kinyitni. Ne engedjük gyermekünknek, hogy bármit a tűzbe dobjon! A tűztérbe csak fát, papírt, növényi hulladékot dobjunk mi magunk is! Érdemes a kandalló közelébe tűzjelzőt, illetve szénmonoxid-vészjelzőt telepíteni, csak a biztonság esetére.

A kandalló ajtajában lévő üveget gyakran tisztítsuk le zsíroldó mosószerrel! Ez nem csak a kandalló karbantartásának fontos része, de ezáltal a gyermekünk sem koszolja össze magát, nem jut a szervezetébe káros anyag!

Reméljük, e néhány tanács betartásával Ön is biztonságban fogja tudni családját! Amennyiben megbízható, szakszerű és minőségi kandalló építést szeretne, látogasson el weboldalunkra a www.kandallokazan.hu címünkön! Küldje megrendelését az info@kandallokazan.hu e-mail címünkre, vagy keressen minket kérdésével telefonon a +36 70 380 9371-es számunkon!