=

Wellness

Kényeztető talpmasszázs, gyógyító lábkúra

Testünknek és lelkünknek is néha jól esik egy igazán jó masszázs, ami ellazít és felfrissít, energizálja a testet. A fáradtság, a stressz lelki tüneteken kívül testileg is megmutatkozik, melyekre a legjobb egy masszázs.

TalpmasszázsEgész nap megy az ember, fel alá járkál és mire hazaér nagyon elfárad. Ekkor esik jól egy profi talpmasszázs. Szerencsére a 21. században az internet segítségével sok tudásra tehetünk szert, a talpmasszázs technikáját is elsajátíthatjuk az internetről, cikkek vagy videók segítségével.

A stressz a talpukon is megmutatkozik, így a talpmasszázs csökkentheti azt!

A talpmasszázs egy olyan dolog, melyet fontos, nagyon pontosan és alaposan végezni, mivel az emberi talpon nagyon sok idegvégződés van és a különböző területeken végzett talpmasszázs más-más érzékünket stimulálja. Kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. Az idegpályák energiapályákat jelölnek. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek. Fordított esetben a nyomás által kiváltott fájdalom alapján következtetni lehet az egyes szerv működésbeli zavaraira.

 Talpmasszázst bárki el tud végezni, viszont hasznos utánajárni a különböző fogásoknak, ha a talpmasszázs gyógyító funkcióját akarjuk előhozni.

A talpmasszázsnak két fajtáját különböztetjük meg: lehet intenzív, erőteljes, melynek élénkítő hatása van, vagy laza, nyugtató hatású. A masszázs mindig a test irányába mutasson és a bőrt ne dörzsöljük, hanem mozgassuk a behajlított hüvelykujjainkkal. Ha fájdalmas területet találunk, azt el kell masszírozni.

TalpmasszázsViszont sok esetben a talpmasszázs nem hogy nem gyógyít, de egyenesen rossz hatással van és olyankor nem szabad talpmasszázst végezni. A háziorvos tud ebben tájékoztatást nyújtani, de vannak olyan esetek, amikor a talpmasszázs kifejezettem tilos. Ezek a következők:

  • gyulladt, visszeres a láb (embóliaveszély miatt)
  • gombás (fertőzés szétterjedhet)
  • erősen dagadt, ödémás a láb
  • törött/sérült a láb
  • súlyos szívbeteg, veszélyeztetett terhes
  • daganatos betegségben szenved

Címkék: , , , , ,